۱۷ تیر ۱۳۹۸

به همت پژوهشکده سیاسی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع):

نشست نقد کتاب«جریان شناسی فکری فرهنگی فمنیسم» با حضور دکتر مجید کافی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه: نشست نقد کتاب«جریان شناسی فکری فرهنگی فمنیسم» با حضور دکتر مجید کافی در پژوهشگاه علوم اسلام امام صادق(ع)برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه: نشست نقد کتاب«جریان شناسی فکری فرهنگی فمنیسم» با حضور دکتر مجید کافی  در پژوهشگاه علوم اسلام امام صادق علیه السلام برگزار شد.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام نصیری نویسندۀ کتاب در ضمن توضیحاتی در خصوص کتاب بیان داشت: این کتاب در واقع خروجی پروژه‌ای با نام «جریان شناسی فکری فرهنگی فمنیسم» است که در پژوهشگاه تعریف شد و تمامی مراحلی که یک پروژه در پژوهشگاه پشت سر می‌گذارد را طی کرده است.

در ادامه نشست دکتر مجید کافی ضمن تشکر از دعوت به جلسه علمی نقد کتاب،  و همچنین نویسندگان و پژوهشکده سیاسی، در مقدمۀ نقد کتاب نکاتی را یادآور شدند و افزودند: نقد برای سازندگی است و نه نادیده گرفتن زحمات نویسندگان، به‎هر‌حال امیدواریم که از این تضارب آرا نوری ساطع گردد که تکامل بخش این دست از کارها باشد. وهمچنین در جهت بهبود کارهای آینده استفاده شود.

معاون پژوهش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه، نقد یک اثر را به دوبخش ساختاری و محتوایی تقسیم کردند و ذیل آن به ارائه نکاتی پرداختند.

نکتۀ اول: هماهنگی عنوان و محتوا در کتاب رعایت نشده است، محتوا باید بتواند عنوان را به درستی تبیین کند و خروجی‌هایی به نسبت آن محتوا در پی داشته باشد. خواننده با مطالعۀ متن این کتاب در نهایت نمی‌تواند چند جریان خاص فمنیستی را به‌طور مشخص بشناسد، آنچه که در متن اتفاق افتاده است، بیان تاریخی فمنیست است و جریان شناسی به آن معنا که در جامعه‌شناسی و همچنین در علوم سیاسی مطرح است بیان نشده است. از این جهت عنوان و محتوا باهم سازگاری ندارند.

نکتۀ دوم: فمنیسم امروز دارای شاخه‌ها، تئوری‌ها و موج‌های نویی است که می‌بایست تک تک آنها مورد بحث و نقد قرار بگیرد به‌طور مثال موج چهارم فمنیسم بسیار متفاوت از نظریات اولیه فمنیسم است. اما آنچه که تلقی خواننده از نوشته خواهد بود این است که از ابتدا نویسندۀ محترم می‌خواهد فمنیسم را منکوب کند بدون اینکه به تمام جوانب آن با دقت کافی بپردازد. این نگاه، نگاه تبلیغی به این نوع تفکر است باید با این جریان‌ها به‌صورت علمی مواجه شد، در نوشتار علمی نیز باید تمامی جهات را سنجید و تک تک آن‌­­­­ها را به‌طور مجزا مورد نقد قرار داد.

در ادامه دکتر کافی به بررسی و نقد بخش‌های مختلف کتاب پرداختند.