۴ شهریور ۱۳۹۸

بهمن ماه ۹۸:

همایش«نظریۀ انتظار در اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای» برگزار می شود.

همایش بین المللی«نظریه انتظار در اندیشۀ آیت‌الله‌ خامنه ای» توسط پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می‌شود.

به نقل از خبرگزاری مهر،همایش بین‌المللی نظریه انتظار در اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای با توجه به تأکید روایات معصومینعلیهم السلام و سخنان علما و اندیشمندان و درهم تنیدگی و تأثیر مقولۀ انتظار بر زندگی سیاسی و اجتماعی مسلمانان و ضرورت بحث و کاوش علمی دربارۀ آن، نظریه پردازی در زمینۀ انتظار ظهور امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریفو کارکردهای آن در جامعه و ارتباط آن با غیبت و ظهور منجی موعود و تعامل آن با سایر معارف و مسائل دینی، نیازمند توجه جدی و پژوهش‌های علمی و کاربردی است.

در این راستا با مطالعه آثار و دیدگاه‌های علما و اندیشمندان در زمینه انتظار و مهدویت، می‌تواند ما را در رسیدن به نظریه منسجم انتظار از دیدگاه شیعه یاری رساند. به همین جهت برگزاری همایش نظریۀ انتظار برای ترویج گفتمان انتظار و مهدویت در جامعه ضروری به نظر می رسد. با عنایت به توجه ویژه مقام معظم رهبریدامت برکاته به مساله انتظار و مهدویت و بیانات و سخنرانی‌های مختلف ایشان در این خصوص لازم است همایش بین‌المللی نظریۀ انتظار در راستای تبیین آراء و اندیشه معظم له برگزار شود تا کمکی به نقش انتظار و مهدویت در حکومت و جامعه اسلامی ایران و تبیین جایگاه آن در اندیشه و آرای علمای شیعه گردد.

از این رو پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با همراهی مراکز همکار داخلی و خارجی اقدام به برگزاری این همایش علمی در محورهای یازده گانه کرده است:

۱. مفهوم و چیستی نظریه‌پردازی در حوزه انتظار
۲. مهدویت از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه‌ای
۳. مبانی  و ابعاد نظریۀ انتظار در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۴. نظریۀ انتظار در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۵. ابعاد نظریۀ انتظار در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۶. مقایسه نظریۀ انتظار در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای با نظریات معطوف به آینده
۷. ویژگی‌ها و شاخصه‌های جامعۀ منتظر در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۸. وظایف و کارکردهای جامعۀ منتظر در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۹. راهکارهای تحقق جامعۀ منتظر در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۱۰. آسیب‌شناسی انتظار و جامعۀ منتظر در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای
۱۱. جامعۀ موعود و منتظَر در اندیشۀ حضرت آیت الله خامنه ای

این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به ثبت رسیده  و مجوز ISC را دریافت نموده است، مقالات برگزیده در مجلات علمی پژوهشی و نیز در مجموعه مقالات به چاپ خواهد رسید.

دبیر علمی همایش و رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی حجت الاسلام حسین الهی‌نژاد است.