۲۷ آذر ۱۳۹۸

برگزاری نشست توسعۀ همکاری و تعامل علمی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، نشست توسعۀ همکاری و تعامل علمی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین ادیانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، نشست توسعۀ همکاری و تعامل علمی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام با سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین ادیانی برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین نگارش ضمن خیر مقدم به میهمانان آغاز هفته پژوهش را به اساتید، اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و پژوهشیاران تبریک گفتند و بیان کردند: باهمت و تلاش پژوهشگران پژوهشگاه توانست در بین مراکز علمی سپاه و نیروهای مسلح در جشنواره امام علی علیه السلام مورد تقدیر قرار گیرد و باز به همت دوستان و زحمات پژوهشگران در اواسط سال 98 توانستیم از طرف وزارت علوم ابلاغ قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را کسب کنیم که این مهم به تلاش، همت و مجاهدت دوستان پژوهشگر محقق شد.

ایشان افزودند: امیدواریم با تأسی به شعار هفته پژوهش امسال که پژوهش اثر بخش و هدفمند می باشد بتوانیم آثار اثر بخش و تأثیرگذار به جامعه مخاطب خودمان عرضه کنیم.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی ضمن یادآوری دوره‌ای که مسئولیت پژوهشگاه را برعهده داشتند یادآور شدند: یکی از مقاطع نورانی خدمت سی وچند سال بنده همان مقطعی است که بنده در پژوهشگاه حضور داشتم.

ایشان ضمن تبریک هفتۀ پژوهش و فناوری به پژوهشگران و دست اندرکاران امر پژوهش تأکید کردند: در علوم اسلامی آن علومی ارزشمند است که از راه توسل به دست بیاید.باید در محضر اهل بیت تواضع کرد و از خرمن دانش آنها بهره‌مند شد.

حجت الاسلام و المسلمین ادیانی با تأکید بر تعریف پژوهش و شعار هفته پژوهش «پژوهش اثربخشی» بیان داشت: در تعریف پژوهش اینگونه گفته اند، مطالعه ای آگاهانه، برنامه‌ریزی شده، روشمند، در رویارویی با مسائل پیچیده و مبهم به هدف ایجاد وضوح و یا رفع پیچیدگی از آن پدیده. مطالعه‌ی آگاهانه، یعنی مثل مطالعه یک انسان جاهل از یک پدیده نیست، فرق یک پژوهشگر و یک دانشجو در مطالعه این است که دانشجو برای آگاه شدن مطالعه می‌کند، ولی پژوهشگر مطالعه می‏کند تا بر دامنه‌ی آگاهی دانشجو در رویارویی با مسائل پیچیده و مبهم بیفزاید، این نکته خیلی دقیقی است.

وی افزود: شناخت دغدغه‌ها و مسائل نیروهای مسلح برای پژوهش هدفمند و اثر بخش برای پژوهشگاهی که منتسب است به دستگاه بسیار مهم، ضروری و مورد نیاز سپاه، شناخت مخاطبان به طور عام و به طور خاص اعضای نیروهای مسلح، بازنشستگان و خانواده‌هایشان که یک خانواده بزرگ را در کشور تشکیل می‌دهند، شناخت مسائل این مخاطب خاص، مسئله مهمی است. درواقع چیزی که مسئله نیست را باید کنار گذاشت. ممکن است هزاران مسئله علمی، اعتقادی، سیاسی و اجتماعی وجود داشته باشد که سوال مخاطب نباشدو موجب حیرت او نشده باشد.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی در توضیح شناخت مسائل بیان داشت:آن چیزی که اباعبدالله علیه السلام خون دلش را برای آن داد همان‌طور که در زیارت اربعین به آن اشاره شده: بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهاله و حیرۀ الضلاله آن خون پاک ریخته شد تا آن گمراهی‌ها و سردرگمی‌ها از میان برود و نادانی به دانایی تبدیل شود و حوزۀ دانش را بیفزاید.

وی افزود: معتقدم برای رسیدن به این مهم باید پژوهشگاه کمی پایش را فراتر از مرزهای خودش بگذارد و در شناخت مسائل و پاسخ به‌آنها بیشتر تلاش نماید.

حجت الاسلام و المسلمین ادیانی افزودند: سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی آمادگی کامل برای همکاری با پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام را دارد.