حجت‌الاسلام نجف لک‌زایی رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه:

برای این‌که پژوهش کلید پیشرفت ما بشود، باید سه عنصرِ پژوهشگر، نهاد پژوهشی و جامعه نسبت به هم هم‌افزا بشوند.

حجت‌الاسلام نجف لک‌زایی رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه بیان داشت: مقام معظم رهبری مد‌ظله‌العالی تعبیری راجع به پژوهش دارند که می‌فرمایند: پژوهش کلید پیشرفت هر کشور است. وقتی این فرمایش معظم له را می‌توانیم پیاده بکنیم، که پژوهش کلید پیشرفت ما بشود. پس باید سه تا عنصرِ پژوهشگر، نهاد پژوهشی و جامعه نسبت به هم هم‌افزا بشوند. جامعه به معنای اعم، منظور من هم قدرت اجتماعی و هم قدرت سیاسی است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه افزود: ما معمولاً در بخش پژوهشگر و نهادهای پژوهشی مشکلات کمتری داریم یعنی پژوهشگر کار خودش را انجام می‌دهد و سازمان پژوهش هم این پژوهش را عرضه می‌کند. اما در مطالبۀ پژوهش ضعف داریم به این معنا که جامعه اعم از نهاد خانواده، نهاد سیاست، نهاد اقتصاد، نهاد تعلیم و تربیت و نهاد بهداشت برای انجام وظایف بهتر خودشان باید به دنبال پژوهش باشند. لذا ما باید فکری بکنیم برای اینکه پژوهش‌های خوبی که انجام شده از جمله پژوهش‌هایی که در نمایشگاه دائم آثار و محصولات پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام دیدیم، مورد استفاده قرار بگیرد.

ایشان در پایان یادآور شد: از آنجایی که این پژوهشگاه یک پژوهشگاه تقاضا محور است و نیروهای نظامی و انتظامی متقاضی این پژوهش‌ها هستند، توفیقاتش بسیار بیشتر از مراکز دیگر است. پژوهش‌هایی که من دیدم قابل عرضه به عموم جامعه هم هستند. امیدوارم که روزبه‌روز فرهنگ مطالبۀ پژوهش در کشور ما تقویت شود. اگر این ضعف برطرف شود اثرگذاری این همه پژوهش بیشتر خواهد شد.