حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۷ خرداد , ۱۴۰۲ 9 ذو القعدة 1444 Sunday, 28 May , 2023 ساعت ×
با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی:

از کتاب‌های «راه‌عبور، قوی شدن در برابر استکبار» و «شیوۀ مواجهۀ معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی» رونمایی شد

شناسه : 3013 ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۱ 666 بازدید ارسال توسط :

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه: با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی، نمایندۀ ولی‌فقیه در سپاه از کتاب‌های «راه‌عبور، قوی شدن در برابر استکبار» به قلم عزیز غضنفری و «شیوۀ مواجهۀ معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی» به قلم سید رضی سیدنژاد، نعمت‌الله یوسفیان و ابراهیم نصرالله‌پور رونمایی شد. کتاب «راه‌عبور، قوی شدن در برابر استکبار» بر اساس دسته‌بندی […]

از کتاب‌های «راه‌عبور، قوی شدن در برابر استکبار» و «شیوۀ مواجهۀ معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی» رونمایی شد
پ
پ

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه: با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی، نمایندۀ ولی‌فقیه در سپاه از کتاب‌های «راه‌عبور، قوی شدن در برابر استکبار» به قلم عزیز غضنفری و «شیوۀ مواجهۀ معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی» به قلم سید رضی سیدنژاد، نعمت‌الله یوسفیان و ابراهیم نصرالله‌پور رونمایی شد.

کتاب «راه‌عبور، قوی شدن در برابر استکبار» بر اساس دسته‌بندی که رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی از ابعاد گوناگون قوت برشمرده‌اند تدوین شده است. تمرکز این کتاب بر ۴ نکتۀ محوری است. اهمیت و ضرورت قوی شدن انقلاب و نظام در هرکدام از ابعاد قوی شدن چیست؟ شاخص‌ها و مؤلفه‌های نظام سیاسی مطلوب در هرکدام از ابعاد قوی شدن کدام است؟ چگونه می‌توان به روش‌ها و ابزارهای قوی شدن در بخش‌های مختلف مورد تأکید رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی دست یافت؟ و موانع و فرصت‌های قوی شدن جمهوری اسلامی ایران در بخش‌ها و ابعاد مختلف چه موضوعاتی هستند؟

در فصل نخست کتاب موضوعاتی درباره اهمیت و الزامات قوی شدن در دنیایی که در آن قرار گرفته‌ایم و رویکردهایی در خصوص قوی شدن و نیز شاخص‌هایی که برای قوی شدن یک نظام سیاسی متصور است ارائه شد.

شاخصه‌ها و مؤلفه‌های  نظام سیاسی ایده‌آل در عرصه سیاست، موانع و فرصت‌های پیش روی نظام سیاسی و روش‌ها و لوازم قوی شدن سیاست در جمهوری اسلامی ازجمله محورهایی است که در فصل دوم درباره آن به‌تفصیل سخن گفته می‌شود.

راهکارهای نیل به اقتدار فرهنگی، ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی،کاستی‌ها و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی و اقتدار فرهنگی در اندیشه حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی عناوینی بخش‌های مختلف فصل سوم است.

اینکه جمهوری اسلامی چگونه توانسته راه تحقق بعد نظامی را ایجاد نماید و نیز فرصت‌هایی که قوی شدن نظامی سبب شده است برای کشور و جامعه فراهم آید در این فصل پیرامون آن مباحثی مطرح شده است. 

مبنای قوی شدن ایران در منطقه: الهام بخشی یا تحمیل زور؟،چگونگی، ظرفیت‌ها و چالش‌های قوی شدن در منطقه ازجمله مسائلی است که در فصل پنجم به بحث گذاشته می‌شود.

در فصل ششم موضوعات ضرورت حرکت به سمت قدرت علمی، شاخصه‌های اقتدار علمی ایران، چالش‌های روند علمی کشور در اقتدار آفرینی و ایجاد وضعیت مطلوب، روند حرکت علمی مناسب با امنیت آفرینی و اقتدارزایی موردبررسی قرار می‌گیرد.

در فصل هفتم ضرورت‌های قوی شدن در عرصۀ اقتصاد، ملزومات و روش‌های قوی شدن اقتصاد، ظرفیت‌‌ها و موانع  اقتصادی کشور و مهم‌ترین شاخصه‌های اقتصاد قوی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کتاب «شیوه‌های مواجهه معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی» به قلم سید رضی سیدنژاد، نعمت‌الله یوسفیان و ابراهیم نصرالله‌پور در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام منتشر شد.

یکی از اقدامات معصومین علیه‌السلام در راستای نیل به هدف سبک زندگی مؤمنانه و ایجاد حیات منطبق با معیارهای اسلامی و الهی،  برابر وظیفه الهی و مأموریت دینی، تلاش برای اصلاح اجتماعی و اهتمام جدی در پیشگیری از بروز ناهنجاری‌ها و مقابله مستمر با مفاسد است.

 بی‌شک، امروزه تأسی از سیره معصومین علیه‌السلام و کاربست شیوه‌های ایشان در مواجهه با مفاسد و ناهنجاری‌ها می‌تواند ذخیره‌ای گران‌بها و چراغی روشنگر برای حل مسائل و مشکلات تربیتی جامعه اسلامی ما باشد و به‌عنوان سریع‌ترین، و کم‌خطاترین نسخه راهبردی برای پیشگیری و برخورد با مفاسد به کار آید و امنیت و سلامت اخلاقی را در حوزۀ روابط فردی و اجتماعی حاکم سازد.

به همین منظور پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام درصدد برآمده شیوه‌های مواجهه معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی را احصا کرده، و با تبیین قواعد و اصول کلی مقابله، آن را برای استفاده و کاربست در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد ثمره این تلاش در شش فصل سامان یافته است.

فصل اول: کلیات و مفاهیم (بیان مسئله، اهمیت و ضرورت، روش‌شناسی پژوهش و مفاهیم و کلیدواژه‌های تحقیق).

فصل دوم: ادبیات تحقیق (مبانی مقابله با مفاسد، اهمیت مبارزه با فساد، آثار و برکات مقابله با مفاسد، پیامدهای سستی و کوتاهی در مقابله با مفاسد، منابع تشخیص مصادیق مفاسد و پیشینه تحقیق).

فصل سوم: گونه‌شناسی مفاسد اخلاقی( تحت چهار عنوان «رفتارهای خلاف شأن»، «رذیلت‌های اجتماعی»، «انحراف‌های جنسی» و «بی‌انضباطی‌های مالی»).

فصل چهارم: زمینه‌ها و عوامل پیدایش مفاسد اخلاقی(عوامل فردی- عوامل سازمانی- عوامل اجتماعی). 

فصل پنجم: اصول کلی مقابله با مفاسد اخلاقی (اصل عزم، اصل پیشگیری، اصل حفظ حدود الهی، اصل اخلاق‌مداری، اصل قانون‌مداری ، اصل استخدام وسیلۀ مشروع، اصل عدم مداهنه و ….).

فصل ششم: شیوه‌های مقابله معصومین علیه‌السلام با مفاسد اخلاقی ( در دو محور «پیشگیری از مفاسد» و «مقابله با مفاسد»).

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.