سه شنبه, ۱۴ تیر , ۱۴۰۱ 6 ذو الحجة 1443 Tuesday, 5 July , 2022 ساعت ×

نشست علمی«تشریح فرآیند تمدن نوین اسلامی»

شناسه : 1665 ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۴:۰۲ 990 بازدید ارسال توسط :

به‌گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، نشست علمی «تشریح فرآیند تمدن نوین اسلامی» با حضور دکتر فرزاد جهان‌بین برگزار شد.

نشست علمی«تشریح فرآیند تمدن نوین اسلامی»

در ابتدای این نشست دکتر حبیب زمانی دبیر علمی نشست علمی ضمن خیر مقدم بیان داشتند این نشست در راستای پروژه علمی نقش و جایگاه ولایت فقیه در فرآیند تحقق نوین اسلامی برگزار شده است.

دکتر جهان‌بین عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد و دبیر علمی همایش ملی تمدن نوین اسلامی با تشکر از تشکیل چنین نشستی در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام به تشریح مفهوم نظری تمدن و تعاریف مختلف آن و در نهایت تعریف و مفهوم منتخب پرداختند و نسبت آن با فرهنگ را بیان نمودند.

ایشان در ادامه به تمایز میان تمدن اسلامی قدیم و تمدن نوین اسلامی از منظر مقام معظم رهبریدام ظله پرداختند. علاوه براین تمایز این تمدن با تمدن غربی را نیز بیان داشتند.

دکتر جهان‌بین ضمن تشریح فرآیند تمدن نوین اسلامی مهم‌ترین راه رسیدن به جامعه اسلامی و گذر از دولت اسلامی را نظریه‌سازی نخبگاه علمی جامعه و عملی‌شدن آن در عرصه‌های کاربردی دولت اسلامی دانستند.

تمدن پژوهش کشور در ادامه نقش رهبری و ولایت فقیه را در این میان حرکت دادن و راهبری نخبگان جامعه به‌سمت اهداف اسلامی معرفی کردند و افزودند: این مسیر دوطرفه است اگر نخبگان (سیاسی، علمی، صاحب نظران و …) با رهبری همراهی نکنند، قدرت حرکت دهی رهبری کند خواهد شد و حتی ممکن است بی اثر شود مانند آنچه که در ماجرای حکمیت امیرالمومنین علیه السلام و صلح امام حسن علیه السلام اتفاق افتاد.