حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۷ خرداد , ۱۴۰۲ 9 ذو القعدة 1444 Sunday, 28 May , 2023 ساعت ×

نشست علمی با موضوع تبیین زیرساخت‌های نظری فقه نظام در پژوهشگاه برگزار شد

شناسه : 1508 ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷ 1071 بازدید ارسال توسط :

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب افزود: هیچ جامعه‌ای بدون ولایت شکل نمی‌گیرد. فرق بین جامعۀ اسلامی و غیر اسلامی این است که در جامعۀ اسلامی ولایت، ولایت اسلامی است ولی در جامعۀ غیر اسلامی ولایت، ولایت طاغوت است. مبانی دموکراسی غربی یا مبانی استبداد کاملاً یک معناست. یعنی از یک ریشه برخاستند و آن ریشه این است که انسان خود حق حاکمیت را برای خود قرار دهد و اگر این ریشه را پذیرفتیم استبداد توجیه می‌شود. ولی ما می‌گوییم حق معیار دارد، معیار فوق انسانی.

نشست علمی با موضوع تبیین زیرساخت‌های نظری فقه نظام در پژوهشگاه برگزار شد
پ
پ

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین عزت‌الله معتمد رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع)، ضمن خیرمقدم خدمت آیت‌الله حاج شیخ محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب بیان داشت: این پژوهشگاه در حقیقت پایگاه بصیرتی و معرفتی در حوزۀ پژوهش و تحقیق و متعلق به‌کل نیروهای مسلح می‌باشد و این پژوهشگاه وظایف و مأموریت‌ها و کارکردهای متنوعی دارد.

سپس آیت‌الله حاج شیخ محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب بیان داشت: زیرساخت‌های نظری فقه نظام بحث مفصلی می‌طلبد. آنچه فقه را تبدیل به نظام می‌کند مسئلۀ ولایت است. اگر ما فقه را از نظام جدا کنیم این فقه غیر ولایتی تبدیل می‌شود به یک احکام پراکنده‌ای که این احکام پراکنده نمی‌تواند نظام‌ساز باشد. نظام که می‌گوییم یعنی مجموعه‌ای از بشر که با یک رهبری حاکمیتی پیوند خورده باشد. پیوندی که در قرآن کریم از آن به‌عنوان میثاق اطاعت یاد می‌شود و افزون بر آن میثاق نصرت.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب افزود: هیچ جامعه‌ای بدون ولایت شکل نمی‌گیرد. فرق بین جامعۀ اسلامی و غیر اسلامی این است که در جامعۀ اسلامی ولایت، ولایت اسلامی است ولی در جامعۀ غیر اسلامی ولایت، ولایت طاغوت است. مبانی دموکراسی غربی یا مبانی استبداد کاملاً یک معناست. یعنی از یک ریشه برخاستند و آن ریشه این است که انسان خود حق حاکمیت را برای خود قرار دهد و اگر این ریشه را پذیرفتیم استبداد توجیه می‌شود. ولی ما می‌گوییم حق معیار دارد، معیار فوق انسانی. انسان باید انتخاب خودش را تابع آنچه عدل و حق است قرار دهد و هر رفتاری که متعلق به اذن حاکم است همه از مقوله‌های رفتارهای مربوط به فقه نظام هستند و مشروط به اذن حاکم‌اند.

آیت‌الله حاج شیخ محسن اراکی در پایان بیان داشت: ما معتقدیم که در شرایط کنونی باید حوزه‌های علمیه و پژوهشگران ما تلاش کنند در عرصه‌های فقه نظام، احکام مربوط را استخراج و استنباط کنند تا پاسخ‌گوی نیازهای نظام و پرسش‌های باشیم که حاکمیت از ما می‌خواهد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.