به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: نشست علمی فقه نظام دفاعی اسلام با حضور آیتالله محسن اراکی و جمعی از پژوهشگران پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام در سالن شهید تهرانی مقدم این پژوهشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، آیتالله اراکی بیان داشت: نظام دفاعی در اسلام، ذیل نظام امنیتی معنا مییابد و اصل در اسلام، نظام امنیتی است. «نظام دفاعی» در فقه اسلامی ذیل « نظام امنیتی» معنا مییابد.
وی افزود: دفاع دارای دو جنبۀ دفاع شخصی و دفاع عمومی یا جمعی (امنیتی) است از دیدگاه ایشان تا فقه نظام امنیتی تنقیح نشود نمیتوان در فقه نظام دفاعی بحثی درست انجام پذیرد و امنیت از مهمترین وظایف نظام است.
به باور ایشان فقه امنیت از مقولۀ فقه رفتار جمعی است و تا حکومت نباشد و تا جامعه از حکومت برخوردار نباشد مباحث امنیت قابلطرح نیست. در قرآن کریم برای بهکارگیری جامعۀ اسلامی چند مرکزیت در نظر گرفتهشده است. امام، مرکز جامعه است و مرکزیتی نمادین دارد که همۀ بشر را دربر میگیرد، این مرکزیت نمادین دارای دو وظیفه اصلی است و نماد دو چیز است. ۱- مرجعیت و فرمان و ۲- امنیت اجتماعی.
ایشان در رابطه با تأثیر مساجد در امنیت جامعه یادآور شد: بیتالامام نماد عدل و امنیت است و افزود: چهار مرحله بیتالامام داریم که عبارتانداز: ۱- بیتالامام مرکزی که همان بیتالحرام است؛ ۲- مسجدالنبی ۳- مسجد کوفه که نماد حاکمیت حضرت علی علیهالسلام است و ۴- مسجدالاقصی که اولین نماز جماعت حضرت مهدی عجلاللهتعالیشریف نماز صبح و در همین مکان مقدس است.
آیتالله اراکی در پایان افزود: بعد از ظهور حضرت مهدی عجلاللهتعالیشریف پایگاه امنیت در میان مردم، مساجد است که امنیتآفرین هستند. ازنظر مهندسی هر شهر باید یک مسجد مرکزی داشته باشد. در حقیقت شهری که اینچنین بشود دارای امنیت است و وقتی این پیوند برقرار بشود یک پیوند اساسی است. امنیت حداکثری پیوند خورده با مساجد است و مساجد کانون تأمین و انتشار امنیت هستند و همۀ اینها مقدمات فقه نظام امنیتی در اسلام است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه