سه شنبه, ۱۱ آذر , ۱۳۹۹ 16 ربيع ثاني 1442 Tuesday, 1 December , 2020 ساعت ×
به همت گروه قرآن و حدیث پژوهشکده الهیات پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام:

نشست علمی نظم ولایی و نظم معنوی در تجربۀ تمدنی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

شناسه : 2617 ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴ 40 بازدید ارسال توسط : نویسنده : سید نادر مددی منبع : روابط عمومی پژوهشگاه

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه: نشست علمی نظم ولایی و نظم معنوی در تجربه تمدنی جمهوری اسلامی ایران، به همت گروه قرآن و حدیث پژوهشکده الهیات با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حبیب‌الله بابایی، در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام برگزار شد. در این جلسه ابتدا دکتر مهدی خوشدونی به‌عنوان دبیر جلسه و مجری پروژۀ «نقش و […]

نشست علمی نظم ولایی و نظم معنوی در تجربۀ تمدنی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در این جلسه ابتدا دکتر مهدی خوشدونی به‌عنوان دبیر جلسه و مجری پروژۀ «نقش و جایگاه ولایت‌فقیه در تحقق تمدن نوین اسلامی» پیشینه‌ای از بحث و کارهای انجام‌گرفته در این راستا ارائه و بیان کردند که این نشست ذیل پروژۀ یادشده و در جهت کمک بخشی و پاسخ‌دهی به برخی از سؤالات آن می‌باشد.
سپس، دکتر حبیب‌الله بابایی تعریف مشخصی از نظم ارائه داده و معنای نظم را پرهیز از تنش و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز دانستند. ایشان نظم را در سه حالت نظم قانونی، اخلاقی و معنوی دانستند و نظم خودجوش را فارغ از کنترل و اجبار خاص، همان نظم معنوی دانستند. ایشان نظم معنوی را توجه مشترک به یک امر مشترک معنوی دانسته که همگی دارای یک غایت معنوی هستند.
از منظر ایشان ، امر معنوی همراه با نوعی از مودت و محبت و عشق همراه است. ازاین‌رو در جامعۀ اسلامی نظم معنوی که توسط پیامبر صلی‌الله‌علیه‌واله ایجاد شد پایدار است و در ادامه نیز امامان معصوم به همین منوال بوده است. ازاین‌رو، این نظم معنوی، در ادامه توسط ولی‌فقیه سامان‌یافته است و مردم از روی عشق و محبت به فرامین آن‌ها دل می‌سپارند. پس امری معنوی منجر به عشق شده و عملاً یک سامانه تشکیل می‌دهد. ازاین‌رو شخصیت‌های کاریزماتیک توانمندی ایجاد نظم در جامعه را دارند. در صدر اسلام رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌واله و بعدازآن امامان چنین ظرفیت و توانمندی را داشتند. در ادامه نیز امام خمینی رحمه‌الله‌علیه و مقام معظم رهبری مدظله‌العالی و حتی برخی از ابر شهدا هم چون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی چنین ظرفیتی دارند و دل‌های مردم را بدون هیچ فرمانی متحد و مجذوب کرده و در قالب یک الگوی منظم در می‌آروند.