حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۷ خرداد , ۱۴۰۲ 9 ذو القعدة 1444 Sunday, 28 May , 2023 ساعت ×
با حضور نمایندۀ ولی فقیه در سپاه

نشست نقد کتاب «فلسفه و نظام سیاسی اسلام» برگزار شد

شناسه : 2270 ۲۸ تیر ۱۳۹۹ - ۹:۱۰ 2029 بازدید ارسال توسط :
به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام: جلسۀ نشست نقد کتاب «فلسفه و نظام سیاسی اسلام» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عبدالله حاجی‌صادقی نمایندۀ ولی فقیه در سپاه به عنوان ارائه دهنده و آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس شورای خبرگان رهبری و حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر نجف لک‌زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان ناقدان این اثر روز چهارشنبه 25 تیر 1399 در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام برگزار شد.
نشست نقد کتاب «فلسفه و نظام سیاسی اسلام» برگزار شد
پ
پ

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام: جلسۀ نشست نقد کتاب «فلسفه و نظام سیاسی اسلام» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عبدالله حاجی‌صادقی نمایندۀ ولی فقیه در سپاه به عنوان ارائه دهنده و آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس شورای خبرگان رهبری و حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر نجف لک‌زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان ناقدان این اثر روز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۹ در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید نگارش دبیر علمی نشست، ضمن خیرمقدم، از تأکید پژوهشگاه بر جلسات نقد، دفاعیه‌ها و جدیت بر نظارت‌های علمی در جهت بالابرد کیفیت محتوایی، اثربخشی بیشتر و نهادینه‌سازی فرهنگ نقد یاد کردند و تشکیل جلسۀ نقد اثر نمایندۀ ولی فقیه در سپاه را در همین راستا تفسیر کردند.

سپس حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکترحاجی‌صادقی بیان داشت: این کار (نشست نقد کتاب) باید در پژوهشگاه بیش از گذشته فرهنگ شود چون عقل جمعی بیشتر از عقل فردی کار می‌کند.

نمایندۀ ولی فقیه در سپاه افزود: در زمان مسئولیت بنده در پژوهشگاه (از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۸) گفتم هیچ اثری از پژوهشگاه بیرون نخواهد رفت مگر این‌که جلسۀ دفاعیۀ آن برگزار شود. که تغییرات زیادی در خروجی‌ها انجام گرفت. یعنی کتابی که نوشته شده بود ناظر علمی و ناظر نهایی نظر داده بودند جلسۀ دفاعیه آن که برگزار شد ناچار شدیم بخش‌هایی از کتاب را بازنویسی کنیم و نتیجه گرفتیم این کار بسیار مؤثر بود.

وی با اشاره به این‌که سال‌هاست در کشور بحث تحول در علوم انسانی مطرح است، بیان داشت: به عنوان کسی که از بیرون به این بحث نگاه می‌کنم شاید یکی از نقدها این باشد که در بحث تحول در علوم انسانی آن‌قدر در مقدمات می‌مانیم که به مصداق‌ها نمی‌رسیم. پیشنهاد بنده این است که مصادیق علوم انسانی(اقتصاد، سیاست، حقوق و …) را در رابطه با اسلام ببینیم. که مثلاً اسلام در باب سیاست چه مهندسی دارد؟ و صفر تا صدش چیست؟ چه زیرساخت، چه مدل، و چه نظامی دارد؟ و به نظرم رسید که باید از سیاست شروع کرد و این بحث را دنبال کردم.

وی افزود: من بهترین راه اسلامی‌کردن علوم انسانی را پرداختن مستقیم به شاخه‌های علوم انسانی (سیاست، اقتصاد، حقوق و …) می دانم و در بین این‌ها معتقدم سیاست اولویت دارد چرا که نقش محوری و تأثیرگذاری در سایۀ شاخه‌های علوم انسانی است و می‌تواند تغییر بکند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاجی‌صادقی به ارائۀ مطالب کتاب «فلسفه و نظام سیاسی اسلام» پرداخت و بیان داشت: برای فرایند دست‌یابی به سیاست اسلامی باید چهار مرحلۀ،  قلمرو دین،  چیستی سیاست اسلامی، مبانی و زیرساخت‌های فکری و نظری و مدل و ساختار کلان سیاست اسلامی را بگذرانیم.

در ادامه آیت‌الله عباس کعبی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین نجف لک‌زایی به ارائه نقدهای خود پرداختند و همچنین بعضی از حضار مطالبی را پیرامون آن بیان داشتند و حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاجی‌صادقی بعضی نقدها را وارد دانست و بیان داشت در چاپ مجدد این نقدها اعمال خواهند شد. سپس در جمع‌بندی بحث حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید نگارش دبیر علمی نشست، ضمن تقدیر و تشکر از نقدهای عالمانۀ اساتید ناقد به دو محور مهم که نویسنده بر آن‌ها تأکید داشتند اشاره و افزود: تلقی اسلام از سیاست، تلقی تأسیسی و هدایت‌گری است و یادآور شد: همۀ مباحث اسلامی به مباحث نظری اسلام برمی‌گردد و مهم‌ترین اصل، روح و عامل جهت‌دهندۀ سیاست اسلامی توحید بوده و توحید یک دکترین جامعه ساز می‌باشد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.