چهارشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۱ 24 شوال 1443 Wednesday, 25 May , 2022 ساعت ×

پاسخگویی به نیازهای نیروهای مسلح مبتنی بر مطالبات فرمانده معظم کل قوا

شناسه : 1176 ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۸:۰۲ 1255 بازدید ارسال توسط :

آیین رونمایی از طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با تأکید بر کاربردی شدن پژوهش‌ها و پاسخگو بودن آنها به نیازهای امروز نیروهای مسلح و سپاه برگزار شد.   در این مراسم که در سالن اجتماعات مرکز فرهنگی‌ـ رسانه‌ای صبا برگزار شد، سردار یدالله جوانی معاون سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، سردار حسین محبی معاون […]

پاسخگویی به نیازهای نیروهای مسلح مبتنی بر مطالبات فرمانده معظم کل قوا
 در این مراسم که در سالن اجتماعات مرکز فرهنگی‌ـ رسانه‌ای صبا برگزار شد، سردار یدالله جوانی معاون سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، سردار حسین محبی معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، سردار سیدمجید هاشمی‌دانا معاون روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و سردار محمدعلی آسوی مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه و مسئول کانون پاسداران اهل قلم و جمعی از محققان، پژوهشگران و أصحاب اندیشه و قلم حضور داشتند.

پژوهش
 برای اعمال نه بایگانی
سردار دکتر «یدالله جوانی» در این مراسم درباره ضرورت کار‌های پژوهشی گفت: «پژوهشگاه امام صادق(ع) متولی کارهای پژوهشی است و نیاز است پیش از اینکه طرح‌های پژوهشی به این مجموعه سفارش داده شود، در مجموعه‌های مربوطه مسائل را بادقت نظر بسیار بالا احصا کرده و سپس به پژوهشگاه ارجا دهند تا این مجموعه هم با توجه به این موضوعات کارهای میدانی در این حوزه انجام دهد و محصولات پژوهشی و خروجی پژوهش‌ها تحلیل درست از صحنه باشد و برای پیدا کردن بهترین راهکار رفع مشکلات و یا بهبودبخشی استفاده شود؛ به عبارت دیگر پژوهش‌ها نباید صرفاً برای پر کردن طبقات کتابخانه‌ها انجام شود.»
وی افزود: «البته در مسئله‌یابی نباید از آسیب‌شناسی‌ها هم غفلت کرد؛ این هم موضوعی است که به جرئت نیاز دارد؛ نباید از طرح خیلی مسائل و پژوهش در زمینه آن غفلت کرد. بسیاری از مسائل آسیب‌هایی است که دارد به مجموعه وارد می‌شود و باید آسیب‌شناسی شده و نتایج آن در تصمیم‌گیری‌ها اعمال شود.»
سردار جوانی ادامه داد: «تجارب ۴۰ ساله ما به ویژه در امر پژوهش باید به گونه‌ای باشد که در انتخاب موضوع پژوهش دقت کنیم؛ چون در سال‌های گذشته برخی موضوعات و عناوین مورد پژوهش قرار گرفتند که نتایج آن اثرات چندانی نداشته است و مجموعه‌ها بدون توجه به نتایج یک پژوهش، به دنبال کارهای پژوهشی جدید رفته‌اند.»
معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه موضوع پژوهش باید جدی گرفته شود، تصریح کرد: «در سال‌های اخیر کار‌های پژوهشی به گونه‌ای بوده که پژوهشگاه امام صادق(ع) را به سمت کار‌های میدانی سوق داده است؛ البته انتظار هم همین‌گونه است؛ چون اگر کار‌های پژوهشی صرفاً به فعالیت‌های به اصطلاح کتابخانه‌ای متکی باشد، گرهی را باز نمی‌کند.»
سردار جوانی در ادامه گفت: «گاهی خروجی پژوهش، تحلیل درستی از یک صحنه برای ارائه راهکار است؛ اما ارائه این راهکار با تحلیل کتابخانه‌ای میسر نمی‌شود.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه در معاونت سیاسی سپاه پژوهش‌هایی را انجام دادیم، اما با این حال باید کار‌های پژوهشی بیشتری صورت گیرد، گفت: «پژوهش‌های صورت گرفته در معاونت سیاسی در مجموعه‌هایی از نمایندگی ولی‌فقیه به عنوان پایه‌ای برای بسیاری از تصمیمات قرار گرفته و توانسته است منجر به ارائه فراتحلیل و اقدامات ثانویه خوبی شود.»

پاسخگویی
 به نیازهای نیروهای مسلح
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید نگارش، رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) نیز در ابتدای این مراسم با بیان اینکه پژوهشگاه امام صادق(ع) متعلق به همه نیروهای مسلح است، اظهار داشت: «در این برهه حساس که به تعامل بیشتری بین مراکز نیروهای مسلح نیاز است، پژوهشگاه امام صادق(ع) هم بنا به وظیفه ذاتی خود به دنبال تعامل جدی با دیگر رده‌های نیروهای مسلح برای پاسخگویی به نیازهای پژوهشی آنها است.»
وی با بیان اینکه از هر گونه مسئله پژوهشی که در راستای مطالبات فرمانده معظم کل قوا و نیازهای نیروهای مسلح باشد استقبال می‌کنیم، افزود: «پژوهشگاه در سطح نیروهای مسلح بنا به استعاره نماینده ولی‌فقیه در سپاه نقش امامت را دارد و واقعاً هم بسیاری از تولیدات این مجموعه می‌تواند به عنوان آبروی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و نشان‌دهنده اهمیت آن باشد.»
حجت‌الاسلام دکتر نگارش با اشاره به اینکه پژوهش باید جدی گرفته شود، افزود: «برای پژوهش‌ها باید وقت گذاشت، هزینه کرد، از کارهای جزیره‌ای پرهیز داشت و به جای انجام کارهای تقلیدی که عمدتاً هم تقلید از تفکرات و مکاتب غربی است، اقدام به تولید و اجتهاد برای تحول کرد.»
رئیس پژوهشگاه امام صادق(ع) در پایان تأکید کرد: «ما این افتخار را داریم که در همکاری و تعامل تنگاتنگ با حوزه‌های گوناگون مأموریتی سپاه و نیروهای مسلح برابر تدابیر فرمانده معظم کل قوا انجام وظیفه کنیم.»
در این مراسم با حضور مسئولان حاضر از سه کتاب در حوزه مسائل سیاسی رونمایی شد.
در ادامه نیز نشست نقد و بررسی کتاب «پایداری و ناپایداری گفتمان‌های سیاسی در ایران» که از کتاب‌های منتشر شده این پژوهشگاه است، با حضور دکتر محمدصادق کوشکی و دکتر حسین عبداللهی‌فر برگزار شد.