درس اخلاق حضرت فاطمه(س)به فرزندان
س:چگونه می شود از حضرت فاطمه(س)درس اخلاق آموخت؟
ج: فاطمه (س) سعى دارد كه اخلاق اسلامى را عملاً به فرزندان بياموزد. اخلاقى كه در آن جرأت و شجاعت، عفو درعين قدرت ،گذشت و ايثارباشد. فاطمه (س) به فرزندان درس محبت داد، درس نيكو كارى داد، درس وفادارى به هدف مشروع داد و هم چنين درس رشادت، خلوص، تعاون، حريت، احسان، صفا، تقوا و همه درسهایى كه انسانيت به آنها مفتخر است .
فاطمه (س) پايه هاى اخلاق انسانى و رشادت و جرأت را درفرزندان چنان تحكيم كرد كه حسين بن على (ع) در روز عاشورا در رمز عدم قبول ذلت مى فرمايد، خداوند و رسول او به ذلت اين بيعت رضايت ندارند. دامن هایى كه در آن پرورده شدم (دامن رسول خدا (ص) على مرتضى (ع)، فاطمه زهرا (س)) اجازه قبول اين ننگ را به من نمى دهد.
اخلاق فاطمه (س) اخلاق الهى بود، اخلاق سرافرازى و احساس غرور به خاطر بندگى خدا بود، اخلاق عزتمندى و جلال و شكوه خداوندى بود، فرزندانش همانها را گرفتند و در مسير زندگى حال و آينده خود به كار بستند. دردوران اسارت خاندان فاطمه (س) بعد از واقعه كربلا ديديم كه چگونه در عين اسارت احساس سرافرازى داشتند و لقمه نانِ دونان را نخوردند و حتى اجازه نداد فرزندان و كودكانشان نيز درعين گرسنگى از آن صدقات استفاده كنند.