استفاده از لباس رسمي علماي دين و قضات در فيلمها
سؤال:
آيا درصورت لزوم، استفاده از لباس رسمي علماي دين و قضات در فيلمهاي سينمايي جايز است؟ آيا تدوين و توليد فيلمهاي سينمايي با صبغة ديني و عرفاني دربارة علماي گذشته يا معاصر با حفظ احترام آنان و حرمت اسلام و بدون اسائه ادب و بياحترامي به آنان جايز است؟ بهويژه با توجه به اينکه هدف، ارائة ارزشهاي والا و عميق ترسيمشده بهوسيلة دين حنيف اسلام و بيان مفهوم عرفان و فرهنگ اصيلي که امتياز امت اسلامي ما محسوب ميشود و همچنين مقابله با فرهنگ مبتذل دشمن است و بيان آنها با زبان سينما جذابيت و تأثير فراواني بهخصوص بر نسل جوان دارد؟
جواب:
باتوجهبه اينکه سينما وسيلهاي براي آگاهي و تبليغ است؛ بنابراين
به تصويرکشيدن و ارائة هر چيزي که ممکن است از آن براي رشد فکري جوانان و غير آنان و ارتقاي آگاهي و ترويج فرهنگ اسلامي استفاده شود، اشکال ندارد. يکي از اين راهها معرفي شخصيت عالمان دين و زندگي اختصاصي آنان و همچنين ديگر دانشمندان و صاحبمنصبان و زندگي خصوصي آنان است، ولي رعايت شئونات اختصاصي و احترام آنان و نيز حريم زندگي خصوصي آنان واجب است؛ همچنين نبايد از آن براي ارائة مفاهيم منافي با اسلام استفاده شود.
منبع: کتاب احکام فرهنگی – هنری/ بر اساس فتاوای امام خامنهای/ انتشارات زمزم هدایت/ پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام