دوران اولیه حیات حضرت فاطمه(س)
س:دوران اولیه حیات حضرت فاطمه(س)چگونه بود؟
ج:او درمكه به دنيا آمد، آن هم درعصرى سخت و دشوار، تنها فرزند خانواده بود زيرا كه خواهرانش پيش ازاو ازدواج كرده و ازخانه رفته بودند وبرادرانش نيزهمه قبل از او ازدنيا رفته ومرده بودند و طبيعى است كه چنين فرزندى جدا مورد علاقه والدين و مورد توجه آنان باشد.
رسول خدا (ص) حق پدرى و معلمى را درباره او نيكو انجام داد و مادرش خديجه نيزهمه برنامه هاى حيات را عملاً به او آموزش داده بود. بدين سان تربيت اودر دامان وحى است و از سوى بزرگترين مربيان جهان آفرينش به ويژه كه در زمينه مساعده او هم در تربيت پذيرى فوق العاده بود و اين دو در رشد او نقش اساسى داشته و ضمن اينكه خداى را هم بر اين رشد و پرورش نظرى عنايت -آميز بود .
او تنها دخترى است كه تلاش تربيتى پدر را به هدر نداد و تنها زنى است كه براساس اصل اسوه گيرى از رسول خدا مدل و نمونه شد. او مصداق اين كيه قرآن قرار گرفت كه: و كذلك جعلناكم امة وسطا لتكونوا شهداء على الناس و يكون الرسول عليكم شهيدا.
رسول خدا (ص) براى او همان ارزشى را قائل شد كه ديگران در آن عرصه و روزگار براى پسران، و بلكه بيشتر و فراتر. زيرا در نظام تربيتى اسلام كفه ترازو وعنايت و محبت به سوى دختران كمى سنگين تر از پسران است، آن هم دخترى چون فاطمه (س) كه بايد مادر امامان و اسوه زنان عالم باشد.
او در خانه اى پرورش يافت كه آيات قرآن دائماً در حال نزول بود. پس رشد او در حال و هواى وحى بود و تربيت قرآنى درباره او در حال پياده شدن و اجرا. و اين درست درعصرى است كه هنوز انديشه كفرآميز زنده به گور كردن دختران در اذهان بود و برخى از دختران زنده به گور مى شدند.
از سوى ديگر او تنها دخترى است كه در سلسله جليله نبوت قرار دارد، دخترى كه معصومه است و حامل و ناقل صفات انبياى الهى از آدم تا خاتم (ص) – خداى را هم بر اين خاندان و اين دختر نظر عنايتى بود. و اين مجموعه در به ثمر رسيدن فاطمه (س) فوق العاده مؤثر افتاد.