روح وظیفه شناسی حضرت فاطمه (س)
س:روح وظیفه شناسی درزندگی حضرت فاطمه(س)چه نقشی دارد؟
ج: فاطمه (س) را روح وظيفه شناسى بسيار نيرومند است. مي داند كه زندگى با همه تب و تابش، با همه شرايط و امكان محدود و نامحدودش يك وظيفه است و سعادتمند كسى است كه وظيفه زندگى را نيكو بشناسد و آن را مورد رعايت و عمل قرار دهد. در بينش اسلامى كار ما، عبادت ما، خور وخوراك و خواب ما، ازدواج ما، جنگ و صلح به مورد ما، حتى تولاّ و تبرّاى ما صورت وظيفه دارند .
مهم اين است كه درهر لحظه اى از زندگى ببينيم اينكه وظيفه چيست و چه بايد كرد؟ اين شناخت، و به دنبالش آن عمل به وظيفه نيازمند به هشيارى، آگاهى و بصيرت است. مراقبت و مواظبت دارد تا درمواردى سرمستى وغفلت سبب آن نگردند كه آدمى نتواند راه را از چاه و حق را از باطل تشخيص دهد.
او وظيفه و رسالت خود را در اين عرصه جهانى نيكو فهميده و دريافته بود. بدين نظرهمه كوشش و تلاش خود را در راه آن مصروف مى داشت. او مى توانست هم چون راهبه اى در گوشه اى بنشنيد و سرگرم عبادت خود باشد. اما خوب مى دانست كه شأن يك انسان مكلف و مسئول فراتراز اين حد است و آدمى علاوه بر نجات خود وظيفه معاضدت و همراهى با ديگران را هم دارا است. اين خطاست كه آدمى تنها به فراهم كردن موجبات رضايت نفس خود بپردازد و از ديگر امور و جريانات غافل باشد وظيفه انسان بسى سنگين تر از آن است كه همه چيز را تنها براى حفظ منافع شخصى و آرامش خويش بخواهد. مستضعفان و محرومان هم چشم به راه معاونت غير دارند، افتادگان هم نيازمند به دستگيرى هستند .