فساد در دنهادها
سوال: برخی دانشجویان می پرسند عمده نهادهای منتسب به رهبری فساد دارند، مثل صدا وسیما، حج و.. چرا؟ از طرفی شما در مورد بقیه موارد مدعی هستید رهبر نباید در همه جا دخالت کند این مراکز که زیر نظر مستقیم ایشان هستند؟
جواب: فساد هر دستگاه اگر معلوم و ثابت شود، فرد خطاکار در هر مقام و منصبی که باشد باید با او برخورد و مجازات شود فرقی نمیکند که دولتی باشد یا منتسب به نهاد رهبری یا هر شخص حقیقی وحقوقی
مقام معظم رهبری در فرمان 8 ماده ای خود به سران قوا که در تاریخ: 1380/02/10 درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی دستگاهها به سران قوا صادر کردند در بند هفتم آن میفرماید:
” در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادی نمیتواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حساب کشی معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هرمسند باید برخورد یکسان صورت گیرد.”
با توجه به حساسیت پستها و مسولیت های مالی و امکان لغزش و انحراف برای هر فرد، اهمیت موضوع بیشتر میشود. قطعا منظور مقام معظم رهبری این نبوده که مثلا سازمان تبلیغات اسلامی یا صدا و سیما یا هر نهادی که مستقیما و غیر مستقیم زیر نظر رهبری کارمیکند نمیتواند از پاسخ دهی به معاونت نظارت و حسابرسی دفتر ایشان و یا خود ایشان طفره رود چرا که این توضیح واضحات است. این طور برداشت میشود که در تنگنای قوانین متعدد و متناقض حسابرسی و بازرسی نهادهای منتسب به رهبری خود را از نظارت دستگاههای مسوول مانند سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات معاف نشمارند.
اگر این فرمایش رهبری را نصبالعین قرار دهیم و آن را به مثابه یک حکم حکومتی در نظر بگیریم دیگر نیازی به جستجو و فحص در قوانین و مقررات پیچ در پیچ محاسباتی و نظارتی نیست و تمامی نهادهای عمومی غیردولتی و تمامی دستگاههای فوق الذکر باید مورد حسابرسی و نظارت دقیق قرار گیرند.