اى که دل ها همه از داغ غمت غمگین است/ وى که از خون تو صحراى بلا رنگین است/ نرود یاد لب تشنه ات از خاطره ها/ هر که را مى نگرم از غم تو غمگین است/ ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد
logo-new-javabgoo4logo-new-javabgoo4logo-new-javabgoo4logo-new-javabgoo4
  • صفحه اصلی
  • موضوعات
    • اخلاق
    • اعتقادات و کلام
    • تاریخ
    • دفاعی
    • سبک زندگی
    • سیاسی
    • عرفان و تصوف
    • فقه اهل سنت
    • فقه واحکام
    • قرآن و عترت
    • مراجع عظام
    • مشاوره‌
  • درباره
    • درباره ما
    • تماس با ما
    • ورود
پژوهشگاه امام صادق (ع)
✕
  • شما اینجا هستید
  • مطالب
  • مشاوره‌
  • استفاده‌ از ماهواره‌

استفاده‌ از ماهواره‌

دسته بندی ها
  • مشاوره‌
برچسب ها

استفاده‌ از ماهواره‌ برای‌ مصارف‌ عمومی‌ نه‌ برای‌ پخش‌ فیلم‌های‌ مستهجن‌، آیا اشکال‌ شرعی‌ دارد؟ در صورتی‌ که‌ هدف‌ اصلی‌اطلاعات‌ عمومی‌ و تحقیق‌ باشد،چطور؟

دستگاه‌ مزبور هرچند از آلات‌ مشترکی‌ است‌ که‌ قابلیت‌ استفاده ی حلال‌ را دارد، ولی‌ چون‌ غالباً از آن‌ بهره‌برداری‌ حرام‌می‌شود و علاوه‌ بر این‌، بهره‌گیری‌ از آن‌ در خانه‌ مفاسد دیگری‌ را هم‌ در بر دارد، بنابراین‌ خرید و استفاده‌ از آن‌ در خانه‌ جایز نیست‌ مگر برای‌ کسی‌ که‌ اطمینان‌ دارد از آن‌ بهره‌برداری‌ حرام‌ نمی‌کند و نصب‌ آن‌ در خانه‌ نیز مفسده ی دیگری‌ در بر ندارد.(اجوبه‌، مقام معظم رهبری ج‌ ۲، ص‌ ۴۳ ـ ۴۴) و نیز در ص‌ ۴۴ فرمودند: «استفاده‌ از این‌ دستگاه‌ برای‌ دیدن‌ و شنیدن‌ برنامه‌های‌ علمی‌ یا قرآنی‌ و مانند آن‌، هرچند فی‌نفسه‌ مانعی‌ ندارد ولی‌ به‌ دلیل‌ این‌ که‌ برنامه‌هایی‌ که‌ از طریق‌ ماهواره‌ توسط‌ دولت‌های‌ غربی‌ و بیشتر کشورهای‌ همسایه‌ پخش‌می‌شوند غالباً در بر دارنده ی‌ آموزش‌ افکار گمراه‌ کننده‌ و تحریف‌ حقایق‌ و همچنین‌ برنامه‌های‌ لهو و فساد هستند و حتی‌مشاهده ی‌ برنامه‌های‌ علمی‌ یا قرآن‌ از طریق‌ آنها موجب‌ وقوع‌ در فساد و ارتکاب‌ حرام‌ می‌گردد، بنابراین‌ شرعاً استفاده‌ ازآنتن‌های‌ مذکور برای‌ دیدن‌ آن‌ برنامه‌ها حرام‌ است‌، مگر آن‌ که‌ برنامه‌های‌ مفید علمی‌ یا قرآنی‌ محض‌ باشند و مشاهده ی ‌ آنهامستلزم‌ هیچ‌ فساد یا ابتلاء به‌ عمل‌ حرامی‌ نباشد. البته‌ اگر قانونی‌ باشد باید رعایت‌ شود.

تعداد بازدید: 87
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

6 دی, 1402

فیلترشکن


مطالعه کامل
4 دی, 1402

نکات مهم برای گفتگو با همسر


مطالعه کامل
17 مهر, 1402

آیا روح پسرم که تازه مرحوم شده است در آرامش هست؟


مطالعه کامل
22 دی, 1401

گناهان کودکی


مطالعه کامل
مرکز جوابگو

مرکز جوابگو ، با هدف جوابگویی دینی و تخصصی راه اندازی گردیده است و با بهره گیری از اساتید و فضلای حوزه و دانشگاه در ده گروه تخصصی پرسش‌های مخاطبان جواب می دهد ..


بیشتر بخوانید
تمام حقوق مربوط به پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام می باشد
    پژوهشگاه امام صادق (ع)