اى که دل ها همه از داغ غمت غمگین است/ وى که از خون تو صحراى بلا رنگین است/ نرود یاد لب تشنه ات از خاطره ها/ هر که را مى نگرم از غم تو غمگین است/ ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد
logo-new-javabgoo4logo-new-javabgoo4logo-new-javabgoo4logo-new-javabgoo4
  • صفحه اصلی
  • موضوعات
    • اخلاق
    • اعتقادات و کلام
    • تاریخ
    • دفاعی
    • سبک زندگی
    • سیاسی
    • عرفان و تصوف
    • فقه اهل سنت
    • فقه واحکام
    • قرآن و عترت
    • مراجع عظام
    • مشاوره‌
  • درباره
    • درباره ما
    • تماس با ما
    • ورود
پژوهشگاه امام صادق (ع)
✕
  • شما اینجا هستید
  • مطالب
  • مراجع عظام
  • خون دیدن در فاصله ی کمتر از ده روز

خون دیدن در فاصله ی کمتر از ده روز

دسته بندی ها
  • مراجع عظام
برچسب ها

سؤال : اگر زنی که دارای عادت است در فاصله کمتر از ده روز دوبار خون ببيند و مجموع دو خون و پاکی وسط بيشتر از ده روز باشد چه وظيفه‌ای دارد؟

جواب: اين مسأله چند صورت دارد: صورت اول: آن که تمام خونی که دفعه اول ديده در روزهای عادت باشد و خون دوم که بعد از پاک شدن میبيند در روزهای عادت او نباشد، در اين صورت بايد همه خون اول را حيض و خون دوم را استحاضه قرار دهد. چه خون دوم نشانههای حيض را داشته باشد و چه خون دوم نشانه های حيض را نداشته باشد و همچنين است اگر مقداری از خون اول را در عادت و مقداری از آن را پيش از عادت به مقداری که عرفا بگويند عادتش جلو افتاده ببيند، حتی اگر خون پيش از عادت نشانه های حيض را نداشته باشد. و همچنين است اگر مقداری از خون اول را در عادت ببيند و مقداری از آن که خارج از وقت عادت است نشانههای حيض را داشته باشد، چه آن خون پيش از عادت باشد(اگرچه به مقداری قبل از عادت است که عرفاً نمیگويند عادتش جلو افتاده است.) و چه آن خون بعد از ايام عادت باشد(اگرچه به مقداری بعد از عادت است که عرفاً نمیگويند عادتش عقب افتاده است.) صورت دوم: آن که خون اول در روزهای عادت نباشد و تمام خون دوم در روزهای عادت باشد. در اين صورت تمام خون دوم حيض و خون اول استحاضه است. و همچنين است اگر مقداری از خون دوم در روزهای عادت و مقداری از آن قبل از عادت به مقداری که عرفا بگويند عادتش جلو افتاده باشد. و همچنين است اگر مقداری از خون دوم در روزهای عادت و مقداری از آن قبل از عادت بيشتر از مقداری که عرفا بگويند عادتش جلو افتاده با نشانه‌های حيض باشد. همچنين است اگر مقداری از خون دوم در روزهای عادت و مقداری از آن بعد از عادت با نشانه های حيض باشد. صورت سوم: آن که مقداری از خون اول و دوم در روزهای عادت باشد و خون اولی که در روزهای عادت بوده از سه روز کمتر نباشد، در اين صورت آن مقدار با پاکی وسط و مقداری از خون دوم که آن هم در روزهای عادت بوده و مجموع از ده روز بيشتر نباشد همه آنها حيض است، و مقداری از خون اول که پيش از روزهای عادت بوده و مقداری از خون دوم که بعد از روزهای عادت بوده استحاضه است، مثلاً اگر عادتش از دهم ماه تا شانزدهم بوده، در صورتی که يکماه از هشتم تا دوازدهم خون ببيند و دو روز پاک شود و بعد تا بيست و دوم خون ببيند، از دهم تا شانزدهم حيض است، و روز هشتم و نهم و همچنين از هفدهم تا بيست و دوم استحاضه است. صورت چهارم: آن که مقداری از خون اول ودوم در روزهای عادت باشد، ولی خون اول که در روزهای عادت بوده از سه روز کمتر باشد، که بايد در تمام دو خون جمع کند بين تروک حائض و اعمال مستحاضه، و در پاکی وسط جمع کند بين تروک حائض و افعال طاهره.

آیت الله العظمی وحید خراسانی

تعداد بازدید: 177
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

هم قرآن بخوانیم هم ترجمه

هم قرآن بخوانیم هم ترجمه

31 اردیبهشت, 1404

اگر فقط ترجمه قرآن را بخوانیم، آیا نتیجه بهتری نمی ‌گیریم؟


مطالعه کامل
دیدگاه مراجع شیعه دربارۀ بهاییت چیست؟

دیدگاه مراجع شیعه دربارۀ بهاییت چیست؟

27 فروردین, 1404

مراجع شیعه درباره بهائیت چه می‌گویند؟


مطالعه کامل
راه کارهای کنترل خشم

راه کارهای کنترل خشم

6 فروردین, 1404

مهارت های کنترل خشم و عصبانیت چیست؟


مطالعه کامل
احکام ماه رمضان مسافرت شغلی

احکام ماه رمضان مسافرت شغلی

26 اسفند, 1403

منتخب احکام روزه مسافرت درماه مبارک رمضان


مطالعه کامل
مرکز جوابگو

مرکز جوابگو ، با هدف جوابگویی دینی و تخصصی راه اندازی گردیده است و با بهره گیری از اساتید و فضلای حوزه و دانشگاه در ده گروه تخصصی پرسش‌های مخاطبان جواب می دهد ..


بیشتر بخوانید
تمام حقوق مربوط به پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام می باشد
    پژوهشگاه امام صادق (ع)