نشست عمومی رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با کارکنان
۱۴ مرداد، ۱۳۹۸پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، پژوهشگاه منحصر بهفردی است.
۱۴ مرداد، ۱۳۹۸به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، نشست صمیمی رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام و آیت الله سید احمد خاتمی برگزار شد.
در این دیدار پس از توضیحات رئیس پژوهشگاه در رابطه با فعالیتهای پژوهشگاه، آیت الله خاتمی نکاتی را بیان نمودند که به شرح زیر می باشد:باید از ظرفیت پژوهشگاه برای نیروهای مسلح استفاده شود مخصوصاً دربیان معارف و تاریخ اسلام.
ایشان افزودند:البته کارهای شما(پژوهشگاه)کارهای فاخری است و لازم است در کنار کارهای جزئی پروژه بزرگی وجود داشته باشد. که به برخی از آنها اشاره و پیشنهاد کردند:
اول اینکه در رابطه با اصحاب پیامبرصلی الله علیه و آله کتابهایی مانند اسد الغابه و غیره را داریم. و در زبان فارسی کتاب «پیامبر و یاران» را داریم که هیچکدام جامع نیستند. در رابطه با اصحاب ائمه نیز کتاب«اصحاب امیر المومنین علیه السلام» که درجمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «موسوعه» توسط آقای ری شهری چاپ شد. همچنین در رابطه با اصحاب امام حسین علیه السلام هم آثاری چاپ شده است. اما بعد از امام حسین علیه السلام دیگر چنین آثاری نداریم اگر پروژهای تحت عنوان« معجم اصحاب النبی و الائمه» انجام شود بسیار مناسب است.
طرح دومی که برای کار کلان مناسب است در خصوص قرآن است. برای قرآن تفاسیری مانند تفسیر نمونه از حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی داریم. همچنین در نهج البلاغه پیام امام امیرالمؤمنینعلیه السلام از معظم له وجود دارد. همچنین صحیفۀ سجادیه توسط آیت الله مکارم شیرازی داردکار میشود. اما اصول کافی که از صحیفۀ سجادیه و نهج البلاغه مهمتر است، شرحی ندارد که با خیال راحت به جوان داده شود اگر چه ترجمه دارد، اما شرح ندارد. که کسی بخواهد شرح اصول کافی را به فارسی بخواند.
از آیت الله مکارم درخواست شود تا این پروژه را به عهده گیرد؛ زیرا جای این شرح خالی است افرادی در پژوهشگاه دارید که میتوانند این کار را انجام دهند.
طرح سوم پروژهای است که خیلی پر زحمت است. مقتل جامع سید الشهدا است. نه با سبک آقای پیشوایی و … بلکه به عنوان مثال کل روضههای حضرت علی اکبرعلیه السلام را درست و غلطش را جمع کند و بعد به تحلیل بگذارد. مثلاً فلان روضه مستند است و آن یکی سندش را نیافتیم و سومی با عقل سازگار نیست. شعرهای جذاب مربوط به حضرت علی اکبر علیه السلام پیدا شود و به جامعه عرضه گردد.
پروژه آخر، پروژه دربارۀ حضرت ولی عصر عج لله تعالی شریف – اگر چه حجت الاسلام و المسلمین ری شهری دانشنامه محدودی نوشته که مفید است، اما این موسوعه نیست. اگر یک مجموعه، موسوعه مهدویت نوشته شود. که هم غیبت صغری و هم کبری و هم علائم ظهور و هم بعد از ظهور را شامل شود، بسیار مناسب است.
ایشان در خاتمه افزودند: پژوهشگاه نیاز به هیئت مشرفه مانند: احمدی میانجی، سید مهدی روحانی و مانند آن دارد که باید راه بیفتد و نسل به نسل ادامه یابد. افرادی مثل آقای آیت الله بوشهری، مقتدایی، و دیگران که وزنه هستند میتوانند این کار را انجام دهند. لازم است آن شکوه سابق و اولیه تقویت شود. یک لیستی تهیه شود و از میان آنها چند نفر برای این کارانتخاب شوند. نرخ علمی تشکیلات خود را پایین نیاورید نوشتههای شما با توجه به اشراف علما مورد قبول واقع میگردد.
در پایان پیشنهاد میشود به افراد زیر مجموعه بگویید کمیت را متوقف و نگاهی به گذشته نمایید و آثار را تکمیل کنید و کیفیت را بالا ببرید.