تبیین الگوی زیست فاطمی سلام اللهعلیها
۱۷ دی، ۱۴۰۲کمیسیون مشورتی نیروها
۱۸ دی، ۱۴۰۲با ارائۀ حجتالاسلام رضا لک زایی برگزار شد:
نشست علمی «بررسی تطبیقی مفهوم قدرت در علوم انسانی متعالی و علوم انسانی متعارف»
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: به همت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام، مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی با همکاری وزارت علوم و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیۀ قم، نشست علمی با عنوان بررسی تطبیقی مفهوم قدرت در علوم انسانی متعالی و علوم انسانی متعارف با ارائۀ حجتالاسلام رضا لک زایی عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام و با دبیر علمی حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسین میرچراغ خانی در این پژوهشگاه برگزار شد.
حجتالاسلام رضا لک زایی: بابیان تمایز علوم انسانی و علوم تجربی بیان داشت: موضوع علوم تجربی فعل خداست و لذا درصورتیکه متکی به تجربهای معتبر باشد، آن دانش تجربی، اسلامی است درحالیکه موضوع علوم انسانی فعل انسان است و فعل انسان میتواند الهی یا غیر الهی باشد.
وی افزود: بنابراین علوم انسانی به الهی و غیرالهی تقسیم میشود. درحالیکه در علوم تجربی میتوان عالم را به الهی و غیرالهی تقسیم کرد و نه خود علم را. لک زایی انسانشناسی را مهمترین و تأثیرگذارترین مبنا در علوم انسانی دانست و با برشمردن دیدگاههای برخی از متفکران غربی ازجمله راسل، نیچه، ماکیاول و هانتیگتون تصریح کرد که آنها انسان را جایگزین خدا میدانند و نگاهی حیوانی و شیطانی به انسان دارند و درنتیجه تعریفی که از قدرت هم دارند بهسان ابزاری برای سلطه بر دیگران است درحالیکه در علوم انسانی متعالی انسان جانشین خداست و قدرت باید در خدمت انسانیت قرار بگیرد و ازاینرو قدرت را اقدام در صورت اراده تعریف میکنند. ارادهای که سمت و سویی الهی و انسانی و متعالی دارد و همین سمتوسو آن را الهی میسازد.
در پایان اساتید و محققان نکات و انتقادات خود را مطرح کردند.