کرسی علمی ترویجی بسیج و تمدن سازی نوین اسلامی
۱۴ آذر، ۱۴۰۲نشست علمی «فقه امنیت؛ چیستی، چرایی و چگونگی»
۲۲ آذر، ۱۴۰۲حجت الاسلام والمسلمین حمید نگارش در نشست خبری پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام:
بزرگترین امتیاز پژوهشگاه، پیشتازی در عرصه جهاد تبیین
حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش در نشست خبری پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، ضمن تسلیت ایام فاطمیه سلاماللهعلیها و تبریک هفتۀ پژوهش و فناوری اظهار کرد: خبرنگاران در عرصه جهاد تبیین و روشنگری اخبار پژوهشی بهنوعی پژوهشیار هستند و اگر زحمت اصحاب رسانه نباشد چهبسا خیلی از موارد مربوط به جهاد تبیین و نشر معارف دینی اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه امام صادق علیهالسلام جزو پژوهشگاههای برتر نیروهای مسلح شناختهشده است و حدود ۴۴ سال در عرصه پژوهش، تدوین و تألیف سابقه دارد، مطرح کرد: این پژوهشگاه در میان مراکز علمی قم جزو باسابقهترینها است و افتخار پژوهشگاه این است که در جوار حوزه قرار دارد و از ظرفیتهای حوزه استفاده میکند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳ هزار کتاب در پژوهشگاه امام صادق علیهالسلام تدوین و تألیف شده است، که این از امتیازات پژوهشگاه است، خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار مقام معظم رهبری از غرفه پژوهشگاه امام صادق علیهالسلام در نمایشگاه بینالمللی کتاب بازدید و رضایت خود را از این آثار اعلام کردند؛ که این رزق معنوی برای پژوهشگاه رقم خورد.
حجتالاسلاموالمسلمین نگارش با اشاره به اینکه پیشتازی در عرصه جهاد تبیین بزرگترین امتیاز پژوهشگاه منصوب به رئیس مذهب، امام صادق علیهالسلام است، تصریح کرد: تمام آثار پژوهشگاه امام صادق علیهالسلام به دلیل مأموریت محور بودن، جزو جهاد تبیین است و به لطف الهی در راستای لبیکگویی به فرامین مقام معظم رهبری مدظلهالعالی در بحث جهاد تبیین گوی سبقت را از مراکز دیگر ربودیم.
وی از آثار شاخص در عرصه جهاد تبیین یاد کرد و گفت: کتابهای متعددی با موضوع آمریکا شناسی، صحنهسازی دروغین، چگونگی جهاد تبیین امامین انقلاب اسلامی، چیستی و چگونگی جهاد تبیین، کلان پروژۀ پاسداری از انقلاب اسلامی و کلان پروژۀ انقلاب اسلامی در دستور کار قرار دارد.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام بابیان اینکه پژوهشگاه با مراکز علمی متعدد ارتباط دارد، یادآور شد: این ارتباط بهویژه در بحث علوم انسانی اسلامی همواره در دستورکار پژوهشگاه قرار داشته است و یکی از توفیقات پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) تولیدات مشترک و کارآمد بوده است.
حجتالاسلاموالمسلمین نگارش با اشاره به اینکه امروز متأسفانه علوم اسلامی جایگاه واقعی خود را ندارد، ابراز کرد: یکی از اهداف و برنامههای پژوهشگاه کارآمد کردن علوم انسانی اسلامی است. وی در رابطه با تبیین جایگاه پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام در منظومه پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی کشور است افزود: در مراکز پژوهشی و علمی و دانشگاهی کشور مجمعی به اسم مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی کشور شکلگرفته که پژوهشگاه در آن مجمع شریک بوده و هدفمان بهنوعی همافزایی است و پژوهشگاه افتخار دارد که در این موضوع پیشتاز است.
وی اظهار داشت: علوم انسانی غربی جامعیت و کارآمدی لازم را ندارند و این بزرگترین اشکال این علوم است. اندیشمندان علوم انسانی غربی در جریانات سیاسی امروزه آنطور که بایدوشاید ورود نکردند و قضاوت نمیکنند درواقع امروز در جنگ غزه شاهد بودیم که برخی از اندیشمندان علوم انسانی این هجمه و تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی را تأیید کردند و این یکی از سؤالاتی است که همیشه در تاریخ خواهد ماند که چرا سرآمدان علوم انسانی به معنای واقعی نباید پاسخگو باشند این نشان میدهد که متأسفانه امروزه علوم انسانی رایج آن جایگاه واقعی خود را ندارد.
وی بابیان اینکه به دنبال استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیتهای اساتید و محققان کشوری هستیم، عنوان کرد: به همین منظور در تلاش برای راهاندازی شبکه نخبگانی هستیم.
حجتالاسلاموالمسلمین نگارش با اشاره به اینکه در بحث همافزایی پژوهشگاه پیشتاز است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اقدامات انجام شده و برنامههایی که در دستورکار قرار دارد بتوانیم در مسیر حل دغدغههای مقام معظم رهبری گامهای بهتری برداریم.