نشست علمی «فقه امنیت؛ چیستی، چرایی و چگونگی»
۲۲ آذر، ۱۴۰۲نشست علمی بازاندیشی در مفهوم حکمرانی بهمثابه یک مفهوم نوپدید؛ فرصتها و چالشها با تأکید بر رویکرد فرهنگی
۲۷ آذر، ۱۴۰۲آیتالله سید احمد خاتمی، در جمع پژوهشگران پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام:
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام مراسمی جهت تقدیر از پژوهشگران و پژوهشگران برتر برگزار شد در این نشست همچنین از حجتالاسلاموالمسلمین رمضان علی رفیعی بهعنوان چهره ماندگار پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام در سال ۱۴۰۲ تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم آیتالله سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و امامجمعه تهران بزرگ ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تبریک هفته پژوهش و فناوری بیان داشتند: قم مفتخر است به داشتن چنین پژوهشگاههایی. وی افزود: من از ابتدا با آثار پژوهشگاه آشنا هستم و تولیدات این پژوهشگاه تولیدات فاخری است چون با وسواس زیادی عرضه میشوند. عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: شهادت میدهم که اکثریت قریب بهاتفاق آثار پژوهشگاه آثار سالمی هستند و با اطمینان میتوان آنها را در اختیار مردم قرار داد. داشتن این پژوهشگاه افتخاری است برای حوزه علمیه، علما و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
آیتالله خاتمی گفتند: کتابهای این پژوهشگاه را وقتی باز میکنیم از ب بسمالله تا پایان محققانه است. ایشان بیان داشت: افتخار همکاری را با این پژوهشگاه داشتهام کتابی ارزشمندی پیرامون آیات جهاد و روایات در این پژوهشگاه تدوین شد که مرحوم آیتالله معرفت نقش داشتند و من هم در این کار همکار بودم؛ اگر کسی در باب جهاد بخواهد کار بکند. همچنین در عرصه گروهها و گروهکها کتابهایی که در این پژوهشگاه نوشته شده کتابهای کاملاً محققانه است که باید بهروز بشوند و در عرصه جهاد تبیین چه کتابهای فاخری در این پژوهشگاه، تولید شده است. امام جمعه تهران بزرگ افزودند: بنای بر تملق ندارم، و باورم را عرض میکنم: تا جایی که من اطلاع دارم و مطالعه کردم ذرهای انحراف در آثار پژوهشگاه وجود ندارد و با اطمینان و خیال راحت انسان این کتابها را میخواند.
وی یادآور شد: این پژوهشگاه فخر سپاه انقلاب اسلامی و فخر روحانیت هم هست چون بسیاری از عزیزانی که در اینجا هستند ازجمله حجتالاسلاموالمسلمین رمضان علی رفیعی که در این جمع حضور دارد کتابهایی که راجع به امامان نوشتهاند ازجمله کتاب: حضرت امام رضا علیهالسلام و حضرت امام هادی علیهالسلام چون من درس سیره میگویم نه بهعنوان مطالعه بلکه بهعنوان مشتری سراغ این آثار رفتهام انصافاً کتابهای فاخر و ارزشمندی هستند.
ایشان افزودند: افتخار ما داشتن رهبری است که پژوهش و تحقیقات را دوست دارد و در عرصههای دیگر هم آنچه در این عرصه موفقیت دیده میشود علی التحقیق بخشی از آن تشویق این بزرگ است.
وی یادآور شد: در شرح نهجالبلاغه جلد ۲۰ صفحه ۳۱۹ روایتی است «العِلمُ سُلطانٌ، مَن وَجَدَهُ صالَ بِهِ، ومَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيهِ» که خیلی روایت قابل توجهی است علم سلطان است هر کس که آن را یافت حمله میکند و برخورد تهاجمی دارد و اگر ملتی را از پژوهش محروم کردند «ومَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيهِ» مورد تهاجم واقع میشود و به آن حمله میشود. من معتقدم در هفته پژوهش و فناوری این روایت را باید در همه عرصهها مطرح کرد که تحول در کشور جز از این مسیر نمیگذرد؛ و پیشرفت در کشور از این کانال میگذرد. سربلندی کشور با گذشت از این مسیر است.
در ابتدای مراسم حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تبریک به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در جمع پیشکسوتان پژوهشگران و پژوهشیاران پژوهشگاه بیان داشت: یکی از اتفاقاتی که امسال در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام رقم خورد بازدید مقام معظم رهبری مدظلهالعالی از غرفه انتشارات زمزم هدایت در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بود؛ که ایشان نکات راهبردی فرمودند و اظهار خرسندی کردن از آثار پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام و این برای ما یک رزق معنوی بود.
ایشان در رابطه با کادرسازی در این پژوهشگاه افزودند: جذب نیروهای نخبه و توانمند برای تقویت علمی پژوهشگاه در دستور کار قرار دارد به تا الان پذیرش خیلی خوبی صورت گرفته است.
ایشان در رابطه باعرضۀ محصولات این پژوهشگاه یادآور شد: ما در سراسر کشور نمایشگاههای فعالی داریم و آثار خود را در این نمایشگاهها عرضه میکنیم.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام در رابطه با ارج نهادن به زحمات پژوهشگران بیان داشت: برنامهای را هرساله شروع کردیم بهعنوان تقدیر از چهرههای ماندگار پژوهشگاه که برای این پژوهشگاه زحمت کشیدند و معتقدیم که ارتباط با چهرههای ماندگار پژوهشگاه میتواند تأثیرگذار باشد و راه را بهتر به ما نشان بدهند و امسال در خدمت حجتالاسلاموالمسلمین رمضان علی رفیعی بهعنوان چهره ماندگار پژوهشگاه هستیم.
نگارش افزود: ما برای تقویت بنیه علمی خود سعی کردیم از ظرفیت اساتید حوزه و دانشگاه استفاده کنیم و معتقدیم که این ارتباط برای ما خیلی برکت دارد. ما باید به سراغ عزیزانی که صاحب فکر هستند و میتوانند به ما کمک بکنند برویم و معتقدیم که با کمک این بزرگواران میتوانیم تقویت پیدا بکنیم.
در این مراسم از چهرۀ ماندگار پژوهشگاه در سال 1402، پژوهشگر برتر، هیئت علمی برتر، و پژوهشیاران برتر تقدیر به عمل آمد و در پایان از جلد ۱۴ مجموعه جهاد تبیین، «صحنهسازیهای دروغین» به قلم موسی مهدوی نژاد رونمایی شد.