انس با قرآن و استمرار آن برکاتی در دنیا و آخرت نصیب ما میکند
۳۰ فروردین، ۱۴۰۲اولین اجلاس ملی نخبگان نظریهپردازی و سیاستگذاری کلان در جمهوری اسلامی ایران
۱۶ اردیبهشت، ۱۴۰۲به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: به مناسبت بزرگداشت مقام معلم و سالگرد شهادت شهید مرتضی مطهری رحمهاللهعلیه نشست علمی الگوی روششناسی مسئله محور در اندیشۀ شهید مطهری با حضور جمعی از پژوهشگران پژوهشگاه و با ارائۀ دکتر علی باقی نصرآبادی، دانشیار پژوهشی پژوهشکده فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام برگزار شد.
در این نشست، دکتر باقی، الگوی اندیشهورزی و روششناسی تحقیقی استاد مطهری را بهصورت مشروح تشریح و افزود که آیتالله علامه شهید مرتضی مطهری رحمهاللهعلیه، ژرفاندیش و متفکری است که بررسی اندیشهاش میتواند افقهای نوینی را در امر پژوهش بگشاید. وی افزود: شهید مطهری رحمهاللهعلیه از نادر اندیشمندان برجسته موفق و پیشرو در جهان تشیع و عصر جدید است که بر پایۀ بصیرت علمی، درک زمانی، توجه به واقعیتها، شناخت مسائل فکری فرهنگی و اجتماعی، پاسخ به شبهات روز، گستردگی فکری و اشراف بر دانشهای گوناگون توانست آثار فاخر علمی و پژوهشی پدید آورد. مهمترین تمایز روشی استاد مطهری با معاصران خود مسئله محوری و مسئله یابی فعالانه است.
دکتر باقی یادآور شد: شهید مطهری رحمهاللهعلیه در عرصۀ اصلاح مشکلات جامعه دو کار مهم و راهبردی کرد که عبارتانداز: بازآفرینی و مسئله یابی و پاسخ نو به سؤالات نو. ذهن مسئله یاب استاد مطهری دریافته بود که؛ پژوهشهای نو پاسخهای گذشته را برنمیتابد، کلام قدیم بدون بازسازی و بازفهمی پالایش و پیرایش جوابگوی نیازهای انسان معاصر نمیتواند باشد.
دکتر باقی همچنین بیان داشت: استاد مطهری بهعنوان یک پژوهشگر توانمند و صاحب سبک در عرصۀ آموزش و عرصۀ پژوهش از ویژگیهای منحصربهفردی برخوردار است که عبارتانداز: جامعنگری، مسئولیتپذیری، زمانشناسی، آزاداندیشی، ثبات فکری، تلاش علمی فراوان و تسلط بر کار خود و مالکیت علمی.
در پایان: یافتههای پژوهشی این نشست عملی در قالب الگویی شامل بسترسازهای فردی و اجتماعی و پیشرانهای روشی و تکنیکی شهید مطهری برای محققان حاضر در جلسه تشریح و تجزیهوتحلیل علمی شد و بهنقد و نظر پژوهشگران توسط دکتر باقی پاسخ داده شد.