نشست توجیهی همایش علوم انسانی اسلامی دفاعی–امنیتی
۱۹ دی، ۱۴۰۱سیمای عبادت در اسلام
۲۱ دی، ۱۴۰۱به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: نشست علمی «مبانی فقهی تقریب مذاهب اسلامی در مکتب شهید سلیمانی» با ارائۀ حجتالاسلاموالمسلمین علی کارشناس در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام برگزار شد.
ایشان بیان داشت: وجود انسان نامتناهی و ذوابعاد است و این به دلیل استعدادهای درونی نهفته از سوی حقتعالی در درون انسان است که باید شکوفا شود و بعثت انبیا به فرموده امیرمؤمنان علیهالسلام بسترساز این شکوفایی است. عضو هیئت علمی پژوهشگاه افزودند: سردار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی، انسانی ذوابعادی بود که استعدادهای خود را به فعلیت رسانده بود.
وی یادآور شد: سه شاخص برتر یک مسلمان تمامعیار عبارتانداز: تهذیب نفس یعنی پاکی باطن، تدبیر منزل، یعنی تربیت خانواده و فرزندان صالح و سیاست مدن یعنی سیاست و قدرت مدیریت اجتماعی در جامعه که شهید سلیمانی همه این شاخصها را به نحو تمام و کمال دارا بود و همین امر سبب شد که وی شخصیتی تقریبی قلمداد شود و در منطقه و جهان اسلام صلای وحدت سر دهد.
این نشست علمی به تطبیق مکتب شهید سلیمانی بر مبانی فقهی تقریب مذاهب اسلامی اختصاص داشت؛ ابتدا مبادی تصوریه بحث یعنی مفاهیم (مبنا، فقه، تقریب، مکتب) و چهارچوب نظری پژوهش(نظریه فقه نظام) بررسی گردید، سپس مبادی تصوریه بحث شامل مبانی فقهی تقریب مذاهب اسلامی و شاهد مثالهای آن در سیره تقریبی سردار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی، بیان گردید که به ترتیب عبارتانداز: حرمت ریختن خون مسلمانان، وجوب احترام جان، مال و عرض مسلمانان، وجوب دفاع از مسلمانان و مظلومان، وجوب دفاع از دین و مقدسات، وجوب اخوت و برادری میان مسلمین و وجوب حفظ وحدت امت اسلامی و مقابله با تفرقه.