download
۲۵ مهر، ۱۳۹۷سخنرانی با عنوان «امنیت و سازمان با نگاهی روانشناختی» برگزار شد.
۲۹ مهر، ۱۳۹۷در ابتدای این نشست، دکتر زمانی، نویسندۀ کتاب تاریخ و سیرۀ معصومان(ع) بیان داشت: رویکرد این کتاب نسبت به کتب دیگر، جدید و با نگاه جریانشناسی تدوین یافته است.
سپس دکتر محمدحسین رجبی دوانی، دانشیار دانشگاه امام حسین(ع) بهعنوان ناقد کتاب تاریخ و سیرۀ معصومان(ع)ضمن تشکر از برگزاری جلسات نقد کتاب، در راستای کاهش نقایص کتابهای پژوهشگاه، بیان داشت: ازآنجاییکه کتاب تاریخ و سیرۀ معصومان(ع)، کتابی آموزشی است، نویسندۀ کتاب روش مناسبی را برگزیده و مباحث ساختاری و آموزشی بهخوبی در این کتاب مطرح شده است و نقدی بر روش آن ندارم چون متناسب با آموزش است.
دکتر رجبی دوانی، در ادامه به برخی از موارد نیازمند اصلاح در این کتاب، اشاره و بیان داشت: در ارجاع دادن برخی مطالب اختلافی، ارجاع بهخوبی صورت نگرفته است و مهم است، مطالب به منابع دستاول ارجاع داده شود. چون در کتب تاریخی، کتب دستدوم و سوم نمیتوانند منبع باشند. در کتاب هرچند به صلح حدیبیه اشاره شده است اما جا داشت بهصورت مستقل و با عنوانی برجسته موردبحث و بررسی قرار میگرفت و همچنین عنوان جریانشناسی غیرخودی و مخالف، بسیار کلی است و باید جزئیتر شود.
ناقد کتاب یادآور شد: مطلبی درباره عثمانیها آمده است که اشاره شده، آنها جاسوسان و مأموران مخفی معاویه هستند و این ادعای بزرگی است و مستند قوی نیاز دارد. همچنین، حمراء لشکری ویژه در زمان خسرو پرویز بودند که خودشان مسلمان شدند و خلیفۀ دوم آنها را پذیرفت و نمیتوان بدون ارائۀ مصداق و سند آنها را جزء مخالفان آورد.
ایشان افزودند: برخلاف آنچهکه در کتاب آمده است خوارج مطرح شده در متن بازماندۀ خوارج دوران امیرالمومنین(ع) نبودند. گرچه تفکرات آنها را داشتند.
در پایان دکتر زمانی ضمن تشکر از نقدهای وارده بیان داشت: در چاپهای بعدی این نقدها را رفع خواهیم کرد.