بازدید سرزدۀ رئیس پژوهشگاه از غرفۀ آثار پژوهشگاه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
۳۱ اردیبهشت، ۱۴۰۲نمایشگاه دائم آثار و محصولات پژوهشگاه، غنی، حاوی مطالب خوب و جذاب
۳ خرداد، ۱۴۰۲در چهارمین روز از سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، جلسه کرسی و نقد کتاب «تبیین نظریۀ مقاومت مبتنی بر اندیشۀ امامین انقلاب اسلامی» در محل نمایشگاه برگزار گردید.
در ابتدا، حسین میرچراغ خانی، نویسنده کتاب، گزارش اجمالی از کتاب خود ارائه کردند و پس از تأکید بر اهمیت و ضرورت پرداختن به موضوع مقاومت دربارۀ وجه تمایز کتاب خود گفت: تفاوت این کتاب با آثار مشابه در این است که ما این کتاب را بر اساس ساختار و زبان نظریههای علمی تدوین کردیم؛ زیرا معتقدیم اگر بخواهیم به یک مطلب علمی برچسب نظریه بزنیم باید ثابت کنیم که این مطلب از ویژگیها و مؤلفههای یک نظریۀ علمی برخوردار است. وی همچنین اشاره کرد که نظریۀ مقاومت که از سوی مقام معظم رهبری مدظلهالعالی مطرح شدند تمام ویژگیها و ظرفیتهای یک نظریۀ علمی و کارآمد را دارا هستند. با توجه به این ظرفیت ما در این کتاب بر اساس چهارچوب روششناسی بنیادین نظریههای علمی تلاش کردیم تا ابعاد این نظریه را در سه بخش تبیین و تدوین کنیم.
در بخش اول ابعاد منطقی و معرفتی نظریه مقاومت را تبیین کردیم، درواقع نشان دادیم که نظریۀ مقاومت بر چه مبانی بدیهی و نظریه استوار شده است. در همین بخش موضوع روش بنیادین نظریه و رویکردهای نظریۀ مقاومت را تبیین و بررسی کردیم.
در بخش دوم، به تبیین صورتبندی نظریه پرداختیم، زیرا معتقدیم وقتی از یک نظریه صحبت میکنیم باید بتوانیم صورتبندی این نظریه را ترسیم کنیم در غیر این صورت نمیتوانیم به روش علمی از یک نظریه دفاع کنیم. در بحث صورتبندی مباحثی مانند چیستی مفاهیم بنیادین مطرح میشود ما در این کتاب مفاهیم بنیادین نظریۀ مقاومت را تبیین کردیم، همچنین اولویت معرفتشناختی نظریه دارای اهمیت است که در همین بخش صورتبندی موردتوجه قرار میگیرد. در این کتاب تلاش کردیم تا اولویت معرفتشناختی نظریه را به تصویر بکشیم. موضوع دیگری که در بحث صورتبندی نظریه مطرح میشود بحث روشهای کاربردی یا همان راهبردهای عملیاتی نظریه است که در این کتاب تبیین شده است.