هویت دینی و انقطاع فرهنگی
۳۰ فروردین، ۱۴۰۲نشست علمی الگوی روششناسی مسئلهمحور در اندیشۀ شهید مطهری رحمهاللهعلیه
۱۶ اردیبهشت، ۱۴۰۲به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: اختتامیۀ مراسم جزءخوانی و تفسیر قرآن کریم با حضور رئیس و کارکنان پژوهشگاه برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش، رئیس پژوهشگاه ضمن عرض قبولی طاعات و عبادات همکاران بیان داشت: ارتباط با قرآن اگر استمرار داشته باشد و زندگی مارا در بر بگیرد میتواند برکاتی در دنیا و آخرت نصیب ما بکند که یکی از آنها انس با قرآن است که در آیات و روایات زیادی سفارش شده است. بنابراین ما باید بتوانیم انس با قرآن را استمرار ببخشیم و ادامه دهیم.
وی افزود: یکی از نکات مهم در آیات قرآنی، دعاهای قرآنی هستند که یکی از آن دعاها آیه شریفه 201 از سوره بقره هست که بارها شنیدهایم(ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و…). این آیه شریفه میفرماید که خدایا در دنیا و آخرت حسنه نصیب ما بگردان و میتوان گفت یکی از راحتترین دعاها همین آیه میباشد. همچنین ما حدیث داریم که میفرماید پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله در تمام طول عمر مبارکشان هیچ دعایی را بیشتر از این دعا نخواندهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین نگارش یادآور شد: منظور از حسنه در این دعای قرآنی که مفسران حدود 15 معنی برای آن بیان کردند میتوان به: (کسب مال حلال، وسعت رزق، عاقبتبهخیری، عافیت، اولاد سالم و …) اشاره کرد و در نهایت این حسنه در دعا همان خیر است که ما از خدا طلب میکنیم.
رئیس پژوهشگاه گفت: ماه مبارک رمضان ماه توبه است. به گفتۀ شهید مطهری اولین منزل سلوک به سمت خدا توبه هست. ایشان در ادامه میفرمایند که توبه از مقوله لفظ نیست بلکه توبه یک حالت روانی و روحی و یک انقلاب درونی است. اگر این حالت و این انقلاب روانی در انسان شکل نگیرد هیچ فایدهای ندارد. امام خمینی رحمهاللهعلیه جملهای دارد که میفرماید: ای عزیز از مکاید شیطان بترس و با خدای خود مکر و حیله مکن که مثلاً دم مرگ با کلمه استغفار جبران گذشته کنید، این خیال خام است. پس ای عزیز هرچه زودتر دامن همت به کمر بزن و عزم را محکم و اراده را قوی کن.
در ادامه ایشان به معنی شکر و دیدگاههای علمایی همچون امام خمینی رحمهاللهعلیه پرداختند و درنهایت بیان داشتند از این فرصت باقیمانده، از ماه رمضان حداکثر استفاده را بکنیم و خدایناکرده از مغفرت الهی دور نشویم که پیامبر فرمودند: فان الشقی من حرم غفران الله فی هذا الشهر العظیم.