کتاب «جهاد و مقاومت در برابر استکبار با ارائه الگوهای تاریخی» به قلم رضا ادبی فیروزجائی و علی محمدی ضیاء منتشر شد
۲۱ تیر، ۱۳۹۹کتاب «تفسیر آیات دفاع و جهاد» به قلم محمود پاکیزه و مرتضی نوذری منتشر شد.
۲۱ تیر، ۱۳۹۹با حضور دکتر سید ضیاءالدین میرمحمدی عضو هیئتعلمی دانشگاه معارف اسلامی و دکتر سید رضا مهدینژاد عضو هیئتعلمی جامعهالمصطفیالعالمیه بهعنوان ناقد، و به همت گروه قرآن و حدیث پژوهشکدۀ الهیات و معارف اسلامی، اولین کرسی ترویجی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام با عنوان «مبانی دلالتهای قرآنی تمدن نوین اسلامی» برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام ابراهیم نصراللهپور دبیر علمی نشست دربارۀ ضرورت پرداختن به این موضوع برای رسیدن به تحقق تمدن نوین اسلامی مطالبی را مطرح کردند.
در ادامه دکتر مهدی خوشدونی عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام به ارائۀ مباحث مقاله پرداخت. ایشان نقطۀ تمایز تمدن نوین اسلامی با دیگر تمدنها را پیوند امامت و امت توصیف کرده و افزود: اصطلاح تمدن در قرآن نیست پس باید برداشتهای تمدنی از قرآن داشته باشیم.
ایشان روش تحلیل محتوا را برای این امر برگزیده و به این جمعبندی رسید که سه رویکرد را میتوان برای تمدن از قرآن استخراج کرد. «تجربۀ پیشین تمدن الهی»، «انگیزش بخشی حال» و «وضعیت آیندهنگرانه» و تلاش کردند برای هرکدام از رویکردهای مذکور مستندات و دلالتهای قرآنی را مورد تبیین قرار دهند.
سپس، دکتر سید ضیاءالدین میرمحمدی عضو هیئتعلمی دانشگاه معارف اسلامی و دکتر سید رضا مهدینژاد عضو هیئتعلمی جامعهالمصطفیالعالمیه بهعنوان ناقدان نشست به ارائۀ نظرات خود دربارۀ این مقاله پرداختند. و عمده اشکال را عدم تناسب بین عنوان و محتوا دانسته و معتقد بودند روشی که برای استنتاج از آیات استفاده شده است دارای ابهام و اشکال بوده و بر لزوم تبیین مفهوم «تمدن نوین اسلامی» و غیریت آن با رویکرد مفاهیم تأکید کردند. از دیگر انتقادات به آشفتگی بین مبانی، دلالتها و رویکردها اشاره شد.