هم افزایی مراکز پژوهشی و توسعه کیفی پژوهشها، سیاست اصلی وزارت علوم میباشد.
۲ دی، ۱۳۹۷رئیس و جمعی از مدیران و پژوهشگران پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) از دانشگاه عالی دفاع ملی بازدید کردند.
۲ دی، ۱۳۹۷به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: رؤسای پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) وپژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تفاهمنامۀ همکاری علمی امضا کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین نگارش در ابتدای این جلسه، گزارشی از روند شکلگیری پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) و اقدامات در دست انجام این پژوهشگاه ارائه و گفت: قدمت این پژوهشگاه به قدمت انقلاب اسلامی برمیگردد، یعنی همان اوایل سالهای آغازین انقلاب اسلامی این ظرفیت در قم شکل گرفت که در ابتدا تحت عنوان مرکز تحقیقات اسلامی بود. وی سپس به این مطلب اشاره کرد که یکی از برکات مرکز تحقیقات همجواری با حوزه بود و یک زمینهای ایجاد کرد تا بتوانیم از ظرفیت اساتید و علمای حوزه استفاده کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین نگارش در ادامه گفت: یکی از مسائلی که ما داریم دنبال میکنیم تعامل جدی با ظرفیتهای علمی و پژوهشی و مراکز پژوهشی است. ما در این جلسه به دنبال آن هستیم که زمینههای همکاری با پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شکل بگیرد و ببینیم چگونه میتوانیم از ظرفیتهای همدیگر استفاده بکنیم، کارهایی که میتوانیم بهصورت اشتراکی انجام بدهیم و کارهایی که میتوانیم بهصورت اشتراکی چاپ بکنیم.
دکتر نگارش در ادامه افزود: متأسفانه بسیاری از مراکز پژوهشی در قم هستند که همدیگر را نمیشناسند، بهگونهای که بعضی مراکز همزمان دارند کارهای موازی انجام میدهند. یکی از مسائلی که ما در پژوهشگاه بهصورت جدی پیگیری میکنیم تعامل جدی با مراکز علمی کشور است تا از ظرفیتهای علمی یکدیگر استفاده کنیم. و هدف ما از این کار، جلوگیری از کارهای جزیرهای و موازیکاری و تقویت همافزایی است. در این راستا هر دو پژوهشگاه میتوانند باهم تعامل جدی داشته باشند.
در ادامه این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت ما در سالهای اخیر تغییر رویکرد داشتیم و در دفتر تبلیغات از رویکردهای قبلی به رویکرد مسئله محوری منتقلشدهایم. وی در ادامه به گزارشی از رویکرد مسئله محوری و قطبهای فکری فرهنگی در دفتر تبلیغات اسلامی و تبیین برنامههای میزهای این قطبها و پروژههای در دست انجام آنها پرداخت.
دکتر لکزایی افزود: کلیۀ آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در نرمافزاری به اسم نرمافزار پژوهان در سایت پژوهشگاه بارگذاری شده است و پژوهشگران میتوانند این نرمافزار را دانلود و از آن استفاده بکنند.
در پایان: مدیران هر دو پژوهشگاه بر روی نقاط اشتراک پژوهشی ازجمله: همکاری در اجرای پروژهها، مشاوره، نظارت، همایشها و انتشارات باهم بحث و تبادل نظر کردند. و تفاهمنامۀ همکاری امضا کردند.