جلسۀ نظام مسائل، نیازسنجی و پروژه های واگذار شده به پژوهشگاه برگزار شد
۶ تیر، ۱۴۰۰ظرفیت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام ، آنقدر غنی، گسترده و وسیع است که نهتنها بایستی یک غنا بخشی به نیروهای مسلح بشود، بلکه تمام جامعۀ ما میتواند از این ظرفیت استفاده کند
۷ تیر، ۱۴۰۰به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه: جلسۀ دفاعیۀپروژۀ بنیادی «نقش و جایگاه ولایتفقیه در فرایند تمدن نوین اسلامی» با حضور حجتالاسلاموالمسلمین احمد رهدار، بهعنوان ناظر علمی و حجتالاسلاموالمسلمین حبیبالله بابایی بهعنوان داور در حالی برگزار شده که در دو مرحله در سالهای 98-99 به مدیریت دکتر مهدی خوشدونی و با همکاری چند تن دیگر از پژوهشگران پژوهشگاه (دکتر حبیب زمانی محجوب، دکتر سید مرتضی حسینی فاضل و حجتالاسلاموالمسلمین کاظمزاده) تدوین یافته بود.
در این جلسه ابتدا دکتر خوشدونی ارائهای از این پروژه داشتند و بیان کردند که این پروژه در 5 فصل به ترتیب: کلیات و مفاهیم؛ معرفتشناسی تمدن نوین اسلامی، فقه و تمدن، ولایتفقیه و تمدن و جمعبندی و راهکارها تدوین شده است.
وی به بیان کلیاتی از یافتهها و نتایج پروژه اشاره داشتند و افزودند: 13 مؤلفه تمدن ساز را بررسی کردهایم که ولیفقیه در 12 مؤلفه دارای نقش (مستقیم یا غیرمستقیم) هستند.
در ادامه دکتر بابایی ضمن تقدیر از کار حاضر و اینکه نشان میدهد کار قوی و پرزحمتی بوده است پیشنهاداتی در بهبود و کارایی بالاتر اینچنین کارهایی دادند و افزودند: تمامی ابعاد و مؤلفهها بهطور دقیقتر و جداگانه و متمرکز واکاوی شده و سیستم و نظامواره این نقش نیز مشخص گردد.
دکتر احمد رهدار، نیز ضمن ارزشمند دانستن این پروژه و چنین عنوانی، بیان داشتند نباید بهسرعت دنبال ثمردهی بودن این کارها بود. ایشان خواستار همکاری بیشتر دو مجموعه و ادامهدار شدن اینچنین پروژهها بهطور طولی شدند.
در پایان دکتر حبیب زمانی محجوب، معاون پژوهش پژوهشگاه، کم بودن زمان برای انجام چنین پروژههای را مطالبه بهحق دانستند و گفتند بااینحال دکتر خوشدونی با سرعت کار را توانستند به نهایت برسانند.
درنهایت قرار شد از این پروژه دستکم یک کتاب مطالعاتی برای مدیران ارشد تهیه گردد.