معرفی پژوهشکده سیاسی
9 بهمن, 1396معرفی پژوهشکده فرهنگی اجتماعی
22 اسفند, 1396
پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) در سال 1359 با هدف تهیه متون عقیدتی و سیاسی مورد نیاز رزمندگان اسلام با عنوان مرکز بررسی زیر نظر شهید بزرگوار محلاتی- نماینده وقت امام در سپاه پاسداران- در قم تاسیس شد. سپس مسئولیت تدوین متون آموزشی عقیدتی- سیاسی و پژوهشهای مورد نیاز سپاه و بسیج به این نهاد واگذار و نام آن مرکز تحقیقات اسلامی شد.
در سال 1373 بهصورت اصولی تبدیل آن به پژوهشکده از سوی وزارت علوم تصویب شد و در سال 1376 با عنوان پژوهشکده تحقیقات اسلامی با سه گروه سیاسی، اجتماعی و الهیات موافقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به طور قطعی کسب کرد. گسترش فعالیتهای پژوهشی این پژوهشکده و استقبال مراکز نظامی و انتظامی از آثار باکیفیت آن باعث شد در سال 1392 موافقت اصولی ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه اخذ شود. سپس بنا به درخواست ستاد فرماندهی کل قوا با ابلاغ رهبر معظم انقلاب در سال 1393 به پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) ارتقا یافت و پژوهشهای اسلامی و انسانی و تهیه متون آموزشی مورد نیاز سازمانهای عقیدتی- سیاسی نیروهای مسلح(نیروی انتظامی، ارتش، وزارت دفاع) و نمایندگی ولی فقیه در سپاه به آن واگذار شد و اساسنامه آن پس از تصویب معظم له ابلاغ گردید.
در حال حاضر دارای سه پژوهشکده الهیات، سیاسی، فرهنگی اجتماعی، مرکز متون، مرکز آموزش و تحصیلات تکمیلی، معاونت فناوری اطلاعات و تولید رسانههای دیجیتال، مرکز چاپ و نشر، دفتر نشریات علمی و یک اندیشکده است که بر اساس وظایف و ماموریتها قابلیت افزایش پژوهشکده دفاعی- امنیتی و پژوهشکده فقه اطلاعاتی را داراست.
پژوهشکدهها دارای 12 گروه علمی تخصصی میباشند و مسئولیت اجرای پروژههای پژوهشی توسعهای، کاربردی و بنیادی را در حوزه علوم انسانی و اسلامی به عهده دارند. تا به حال قریب به 300 پروژه مختلف به درخواست مجموعههای مختلف انجام گردیده است.
انتشارات زمزم هدايت با انتشار بيش از 600 عنوان کـتاب از آثار پـژوهشگاه و ساير مراکز در 16 موضوع کلّي در سال 1383 راهاندازی شد و در حال حاضر در مسیر توسعه میباشد.
تولید بیش از 20 عنوان نرمافزار در موضوعات مختلف از جمله آثار دیجیتالی پژوهشگاه میباشد.
سایت حاضر با هدف معرفی آثار و فعالیتهای علمی و پژوهشی در قالب جدید از سال 97 کار خود را آغاز نموده و سعی شده به صورتی جامع بخشهای مختلف پژوهشگاه را در منظر نگاههای شما مخاطبان فرهیخته قرار دهد.
مشتاقانه منتظر نظرات شما هستیم.
مدیریت سایت جامع پژوهشگاه