بزرگترین امتیاز پژوهشگاه، پیشتازی در عرصه جهاد تبیین
۱۸ آذر، ۱۴۰۲قم مفتخر است به داشتن چنین پژوهشگاههایی/ از ابتدا با آثار پژوهشگاه آشنا هستم و تولیدات این پژوهشگاه تولیدات فاخری است چون با وسواس زیادی عرضه میشوند/ ذرهای انحراف در آثار پژوهشگاه وجود ندارد
۲۲ آذر، ۱۴۰۲با حضور حجتالاسلام دکتر احمد رهدار دانشیار دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلامبرگزار شد:
نشست علمی «فقه امنیت؛ چیستی، چرایی و چگونگی»
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام: نشست علمی «فقه امنیت؛ چیستی، چرایی و چگونگی» با ارائۀ حجتالاسلام دکتر احمد رهدار دانشیار دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام برگزار شد.
در این نشست که به همت اندیشکدۀ راهبردی و آیندهنگری پژوهشگاه، برگزار شد، ابتدا دبیر علمی نشست حجتالاسلام احمد شعبانی به فلسفۀ برگزاری این نشست اشاره نمود. وی با ذکر این نکته که کمیسیون علوم انسانی اسلامی در حوزۀ دفاعی امنیتی بهعنوان یکی از کمیسیونهای پانزدهگانۀ مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، کمیسیونی دائمی است و با برگزاری کنگرۀ بینالمللی علوم انسانی اسلامی، کار آن به اتمام نرسیده است، برگزاری سلسله نشستهای علمی در ارتباط با تحول علوم انسانی دفاعی امنیتی را یکی از برنامههای دائمی این کمیسیون دانست. دبیر علمی کمیسیون دفاعی امنیتی افزود: نشست حاضر، ازجملۀ سلسله نشستهای کمیسیون مذکور است که به ماهیت هر یک از رشتههای علوم انسانی دفاعی امنیتی، چرایی و ضرورت پرداختن به آنها و روششناسی و چگونگی تولید هر یک از آنها میپردازند.
در ادامه، حجتالاسلام دکتر احمد رهدار به ارائۀ مطالب خود در موضوع «فقه امنیت» در سه محور پرداخت: چیستی فقه امنیت؛ رویکردهای فقه امنیت؛ و موضوعات و مسائل فقه امنیت.
دکتر رهدار در محور نخست، فقه امنیت را در چهار سطح قابل تعریف دانست. نخستین سطح این است که فقه امنیت را در سطح «احکام امنیت» تعریف کنیم و به احکام موضوعات و مسائل امنیتی بپردازیم. دومین سطح، تعریف فقه امنیت در سطح «قواعد امنیت» است که شامل قواعد مشترک، قواعد اختصاصی و چهبسا قواعد فوقانی میگردد. سومین سطح، «فلسفۀ فقه امنیت» و پرداختن به مباحث فلسفۀ فقهی در حوزۀ امنیت است. و چهارمین سطح، این است که در سطح نظریه، به فقه امنیت بپردازیم و «نظریۀ امنیت فقهی» و یا «نظریۀ فقهی امنیت» تولید کنیم.