اولین جلسه شورای علمی هفتمین کنگرۀ بینالمللی علوم انسانی اسلامی
۸ بهمن، ۱۴۰۱سومین شمارۀ دو فصلنامۀ علمی تخصصی راهنما شناسی
۲۶ فروردین، ۱۴۰۲به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: با حضور رؤسای پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام، دانشگاه بقیهالله و دانشگاه علوم پزشکی قم در پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام نشست هماندیشی و تعامل علمی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش، رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام ضمن خوشامدگویی به مهمانان، بیان داشت: پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام همان مرکز تحقیقات سابق میباشد که درواقع کارش این بود کتب تولید شده را بررسی میکرد. حجتالاسلاموالمسلمین نگارش افزود: این مرکز علمی با نام مرکز تحقیقات، توسط شهید محلاتی (ره) تأسیس، سپس به پژوهشکده تحقیقات اسلامی و الان هم با ابلاغ مقام معظم رهبری مدظلهالعالی بهعنوان پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام ارتقاء یافت.
وی یادآور شد: در پژوهشگاه نمایشگاه دائمی از آثار و محصولات پژوهشگاه شکل گرفته و ظرفیت خوبی است که دوستان از این نمایشگاه دائمی که نمونهای از سه هزار جلد کتابی که در این پژوهشگاه به زیور طبع آراسته شده بازدید داشته باشند.
در ادامه دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه بقیهالله بیان داشت: باید دغدغهمان ملی، کشوری و یا حتی بینالمللی باشد. در گذشتههای دور کسانی که میآمدند طبابت میکردند ریاضیدان، فیلسوف و ادبیات را میدانستند و بعد علوم تجربی پزشکی را میآموختند و کتبی که از این اشخاص میخوانیم به همین گونه است. الان اگر کتب خلاصهالحکمه را ورق بزنید میبینید یک بخش خیلی مهمی دارد به نام اخلاق پزشکی و معلوم میشد کسی که طبابت میکرد موضوعات اخلاقی و در موضوعات اخلاقی موضوعات معنوی بهصورت گسترده را رعایت کرده است.
وی افزود: انسان دارای دو بُعد ملک و ملکوت میباشد که اینها را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد بنابراین، جدایی که در چند دهۀ اخیر بین علوم تجربی و علوم انسانی در غرب پیدا شد، در جهت اصلاح آن، بحث معنوی را مطرح کردند.
دکتر ابوالقاسمی یادآور شد: ما معتقدیم اگر دانشجویان جنبههای معرفتی و دینیشان تقویت شود هم محافظت میشوند و هم کارهایشان را بهتر انجام میدهند.آنجایی که کار ما را سخت میکند این است که ما تخصصی حرف بزنیم بهطور مثال من یک پزشک هستم و میخواهم برای شما حرف بزنم، اگر از همه اصطلاح استفاده بکنم شما چیزی دستگیرتان نمیشود ولی اگر من بتوانم بهنوعی سخن بگویم که قابلفهم برای همۀ گروهها باشد، درنتیجه استقبال بیشتر میشود. مسائل دینی هم نوعاً به این شکل میباشد باید اینقدر ساده بیان شود که همه متوجه آن بشوند.
رئیس دانشگاه بقیهالله در رابطه با فهم مسائل دینی یادآور شد: ما میتوانیم روی جوانهایمان سرمایهگذاری کنیم و جوانها را به این پژوهشگاه بفرستیم تا دیدگاهشان نسبت به دین تغییر کند، باید بیایند و با این مجموعه آشنا شوند.
وی افزود: ما مجلۀ، سلامت معنوی را در دانشگاه داریم، و از شما میخواهیم که مقالات و مطالب حوزه در پیرامون سلامت معنوی را برایمان ارسال کنید.
در ادامه مدیران پژوهشی ردهها نکته نظرات خود را بیان کردند.
در پایان، اعضای جلسه، ضمن حضور بر سر مزار شهید گمنام و تجدید میثاق با آرمان شهدا، از نمایشگاه دائم آثار و محصولات پژوهشگاه بازدید کردند.