روابط عمومی پژوهشگاه در حاشیه نشست علمی «منطق مدیریت رهبر معظم انقلاب در اداره کشور» با آقای دکتر سعدالله زارعی مصاحبهای داشته که به شرح زیر است.
لطفاً بفرمایید پژوهشگاه چه مسئولیتی نسبت به پژوهشهای مورد نیاز نیروهای مسلح و جبهه مقاومت دارد و چه راهبردی برای رسیدن به آنها را باید در پیش بگیرد؟
پژوهشگاه امام صادق علیه السلام تجربهی نزدیک به چهل سال را پشت سر خودش دارد، یک زمانی تحت عنوان مرکز تحقیقات اسلامی در دورههای دیگر با عناوین دیگر، ولی در مجموع یک پشتوانهی تجربه چهل ساله را با خودش به همراه دارد. در طول این چهل سال هم با نیازها و نگاههای مرتبط با سپاه همگام بوده و در دورههای مختلف هم نیروهای بسیار خوبی را پرورش داده و کارهای بسیار خوبی هم در این حوزهها ارائه کرده است، فقط مرور کارهای انجام شده بیش از یک روز زمان میبرد. این یعنی اینکه اگر نیروی قدس با نیازهایی در حوزههای مربوط به خودش که با مأموریتهای پژوهشگاه تلاقی دارد مواجه شد، و نیاز دارد برای حل آنها به جایی مراجعه کند طبیعتاً مهمترین و بهترین جای مراجعهاش همین پژوهشگاه خواهد بود. حسن نیت، توانایی، تجربه و تعهد دوستان و اضافه بر اینها وظیفۀ سازمانی پژوهشگاه حکم میکند که مهمترین محل تعیین نیازهای نیروی قدس باشد. منتهی این لازمهای دارد؛لازمهاش این است که ارتباط تنگاتنگی میان مأموریتهای نیرو و میدانهای تحت امر نیرو و دوستانی که در این حوزه پژوهش میکنند، وجود داشته باشد. فکر میکنم با ارتباطات مستمر که ما با هم میتوانیم در خط خودمان از منظر مؤسسه مطالعات اندیشهسازان نور ایجاد کنیم بشود به این ارتباطات سامان خاصی بدهیم.
شما آثار پژوهشگاه را دیدهاید و آیا به دستتان میرسد؟
همه آثار کامل به دستم نرسیده، ولی بسیاری از کارهای انجام شده را دیدهام و مطالعه کردهام و تقریباً اشرافی روی آنها دارم.
نظرتان در مورد آنها چه بوده است؟
امتیازاتش را عرض کردم این است که متنها متقن هستند، استدلالها دارای استحکام کافی هست، متن ها از نظر ارجاعات یک وضعیت کاملی دارد و سرجمع هم وقتی این خصوصیات را کنار هم میگذاریم میتوانیم دو یا سه نکته را متوجه بشویم، یکی اینکه اینجا پژوهشگران دلسوز و متخصص دارد، دوم اینکه روش پژوهشی وجود دارد، و سوم اینکه یک نوع تربیت و پرورش در حوزه پژوهشگران و تناسب بین پژوهشگر و بین روش پژوهشی مشاهده میشود.