نشست هماندیشی و تعامل علمی بین پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام و دانشگاه عالی دفاع ملی
19 آذر, 1401نشست علمی راهکارهای بازآفرینی و نهادینهسازی نظام مدیریت در دفاع مقدس در فضای مدیریتی بیانیه گام دوم
21 آذر, 1401به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: به مناسبت هفتۀ پژوهش و فناوری، رئیس و جمعی از پژوهشگران و اعضای هیئتعلمی پژوهشگاه با آیتالله سید محمد سعیدی تولیت حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها دیدار و بر تعاملات علمی تأکید کردند.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت فاطمه سلاماللهعلیها بیان داشت: پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام همان مرکز تحقیقات سابق و با قدمتی 43 ساله که به پژوهشکده و سپس با ابلاغ فرمانده کل قوا مدظلهالعالی در سال 1373 به پژوهشگاه ارتقاء یافت و بیش از 3000 اثر در این پژوهشگاه به زیور طبع آراسته شد که اینها به برکت زحمات پژوهشگران این پژوهشگاه است. ازجمله کارهای بزرگی که در این پژوهشگاه تدوین شده میتوان به: جهاد تبیین، جریانشناسیها، احکام سازمانی و … اشاره کرد.
وی افزود: در جوار حوزۀ علمیه، از افتخارات و برکات این پژوهشگاه است که ما از این ظرفیت بهخوبی استفاده میکنیم. و همچنین از جنابعالی دعوت میکنیم که بازدیدی از پژوهشگاه و آثار آن داشته باشید.
در ادامه آیتالله سید محمد سعیدی ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه سلاماللهعلیها بیان داشت: مقام معظم رهبری مدظلهالعالی در رابطه با پژوهش فرمودند: پژوهشها باید در راستای حل مسائل جاری کشور باشد و همچنین پژوهش هم باید برای رسیدن به اوج قله علمی و هم برای حل مسائل جاری کشور باشد. وی یادآور شد: محققان باید به عرصههایی ورود پیدا کنند که ربطی به مسائل جاری کشور داشته باشد.
آیتالله سید محمد سعیدی با اشاره به آیه «اتقوا الله و قولوا قولا سدیدا» اظهار کرد: انسان وقتی حرفی میزند و یا چیزی را مینویسد باید متقن و مستدل باشد. وی با بیان اینکه اثر قول سدید اصلاح عمل انسان و آمرزش گناهان است افزود: پژوهش هم باید برای رسیدن به اوج قله علمی و هم برای حل مسائل جاری کشور باشد بنابراین محققان باید در عرصههایی ورود پیدا کنند که ربطی به مسائل جاری کشور داشته باشد.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه پیشساختههای ذهنی و شرایط زمانی و مکانی در پژوهش نقش زیادی دارد، گفت: پژوهشگر گاهی باید این نقشها را در پژوهش خود لحاظ کند و پژوهش مسألهمحور باشد و گاهی هم نباید مسائل پیرامونی را در تحقیق لحاظ کند. وی با بیان اینکه در قرآن دو واژه تجسس و تحسس در رابطه با تحقیق بیان شده است، گفت: تجسس به معنی اعتماد به ظنون و حرف زدن بر مبنای مظنونات است ولی تحسس به معنی اعتماد به واقعیات و حرف زدن بر اساس واقعیات است. سعیدی با بیان اینکه پژوهش صحیح با پژوهش مقبول متفاوت است گفت: پژوهشی که با رعایت آداب تحقیق باشد پژوهش صحیح است ولی پژوهش مقبول به نیت افراد بستگی دارد و خداوند اعمال افراد با تقوا را قبول میکند.
وی افزود: پیامبر صلیاللهعلیهواله فرمودند مؤمن وقتی از دنیا برود و یک برگ کاغذ از خود بر جای بگذارد که بر روی آن علمی نگاشته شده است این برگ کاغذ در روز قیامت حجابی بین او و آتش جهنم خواهد شد و خداوند برای هر حرفی که در آن مکتوب شده است شهری وسیعتر از دنیا بلکه هفت مرتبه بیشتر عطا میکند.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت یکی از آداب پژوهش را دعای قبل از پژوهش دانست و گفت: پیامبر صلیاللهعلیهواله فرمودند «خدایا از علمی که نفعی ندارد به تو پناه میبرم» که خوب است پژوهشگران این دعا را قبل از آغاز پژوهش بخوانند.