بررسی و تبادلنظر راهکارهای گسترش تعامل و همکارهای فیمابین
۲۱ بهمن، ۱۴۰۲آئین تکریم و معارفه رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام
۳ اردیبهشت، ۱۴۰۳به همت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام منتشر شد:
کتاب «رهایی از وسواس با رویکرد اسلامی»
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه: کتاب «رهایی از وسواس با رویکرد اسلامی» به همت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام و به قلم محمد فرهوش در انتشارات زمزم هدایت منتشر شد.
اختلال وسواس، یک اختلال مزمن و ناتوانکننده است که با وسواسهای فکری یا رفتارهای اجباری یا هر دو شناخته میشود. وسواسهای فکری شامل افکار، تمایلات یا تصورات مکرر و پایداری هستند که بهشکل مزاحم تجربه میشوند. افکار مزاحم دو بعد اصلی دارند: 1) شکوتردید افراطی در مسائل روزمره و… 2) افکار منفی در حیطههایی همچون جنسی، پرخاشگری و … . رفتارهای اجباری به دو صورت رفتارهای آشکار و رفتارهای پنهان تجربه میشوند. رفتارهای اجباری آشکار، مانند شستن مکرر دستها، نظم و ترتیب افراطی، و وارسی کردن است؛ رفتارهای اجباری پنهان، مانند فعالیتهای ذهنی تکراری، نظیر شمردن و تکرار آهستۀ کلمات هستند.
این اختلال با اضطراب، آشفتگی، شکوتردید و ناتوانی در تصمیمگیری، اشتغال ذهنی مداوم، همراه است و موجب رفتارهای اجتنابی، ایمنیبخش و اطمینانجویانه میشود. اختلال وسواس، وقت و هزینۀ زیادی را از فرد هدر میدهد. وسواس بهتدریج بر بسیاری از ابعاد زندگی فرد تأثیر میگذارد و فعالیت فرد در عرصههای مختلف را دچار اختلال میکند.
در کتاب «رهایی از وسواس با رویکرد اسلامی»، درمان وسواس با رویکرد اسلامی ارائه شده است. برخی از امتیازات این کتاب عبارتاند از: توجّه به ابعاد معنوی، تفکیک بعد معنوی و روانشناختی، انگیزش معنوی، عدم تمرکز بر بعد شناختی، توجّه ویژه به وسواس مذهبی، ابداع تکنیکهای معنوی روانشناختی، تلفیق مناسب ابعاد هیجانی معنوی رفتاری، تلفیق مناسب تکنیکهای روانشناختی و معنوی، تبیین مکانیسم تأثیرگذاری هر تکنیک در کاهش نشانگان وسواس، بهبود رابطه با خدا، کاهش احساس گناه افراطی، تأکید بر کیفیت زندگی.