دوستی زن و مرد نا محرم
سوال:آیا دوستی زن با مرد نامحرم بدون رابطه ودر حد تلفن وپیامک خیانت محسوب میشود وقانون مجازات برای آن در نظر گرفته است؟
جواب:ميتوان گفت: رابطهِ نامشروع به معنی اعم خود عبارت است از برقراري ارتباط و مراوده بين دو جنس مخالف خارج از معيارهاي متعارف شرعي به صور مختلف، خواه در قالب پيوندهاي عاطفي منجر به ارتباط دوستانه و خواه در سطح پيشرفتهِ جسمي و جنسي بدون وجود علقهِ زوجيت.
بنابراين ارتباط نامشروع هم ارتباطات لفظي را ميتواند دربر گيرد و هم ارتباطات جنسي و جسمي را.
در شرع مقدس اسلام این جرم در 2 قسمت زنا و رابطه نامشروع (به معنی اخص) تعریف شده است. یك قسمت از این مجازات(رابطه جنسی منجر به زنا) مشمول حد(سنگسار و اعدام) است كه از سوی خدا تعیین و در دین اسلام هم مشخص شده است و یك قسمت از این مجازات(رابطه عاشقانه وعاطفی) هم موجب تعزیر میشود. تعزیر هم مجازاتی است كه تعیین آن به اختیار حاكم است و تفاوت آن با مجازات در این است كه حد را خدا از طریق پیامبر خود برای ما مشخص كرده است و در آن هم جرم و هم مجازات مشخص است.
زنا از نظر قانون
زنا يكي از شنيعترين اعمالي است كه انسان مرتكب آن ميشود. نويسندگان قانون مجازات اسلامي با عنايت به فقه شيعه و توجه به سنتهاي مذهبي موجود فرضهاي مختلف زنا را بيان كرده و شديدترين مجازاتها را براي موارد آن داشتهاند. زنای محصنه، زنای به عنف و زنای غیرمحصنه مواردی است كه انواع و اقسام آن در دین اسلام پیشبینی و شرح داده شده و مجازات آن نیز كاملا مشخص است.
در كتاب دوم از باب اول قانون مجازات اسلامی راههای اثبات این جرم و انواع آن مشخص شده است.
در ماده 63 قانون مجازات اسلامی در تعریف جرم زنا آمده است: «جماع مرد با زني كه بر او ذاتاً حرام است اگر چه در دبر باشد».